Gemeente Almere

Fris schoolplein voor stoere kinderen OBS het Palet

22-07-2011

jpg Donderdag 21 juli openden de kinderen van OBS Het Palet (Tussen de Vaarten) samen met wethouder René Peeters en de vrouw van oud-directeur Bob Kos het vernieuwde schoolplein. Het schoolplein is opgeknapt en heeft veel te bieden voor de leerlingen en de andere kinderen uit de buurt. Voor de kleuters zijn er zandspeeltoestellen en glijbaantje. De grotere kinderen kunnen zich uitleven met stoere klimtoestellen en de voetbaldoeltjes op het nabijgelegen basketbalveld.

Voor het opknappen van het plein heeft niet alleen de gemeente voor het geld gezorgd. Ook de leerlingen en de school zelf hebben verschillende acties ondernomen om zo een flinke financiële bijdrage te kunnen leveren.

Wens leerlingen en school

De aanleiding voor deze restyling was een brief van de leerlingen en de school met de wens hun schoolplein om te toveren naar een plek waar kinderen en ouders samen kunnen spelen, bewegen en ontmoeten. Dankzij de vruchtbare samenwerking tussen de school en de gemeente is deze wens nu echt in vervulling gegaan. Het schoolplein is bij de opening het Bob Kos plein gedoopt naar de oud-directeur Bob Kos die vorig jaar is overleden. In de herfst schenkt de gemeente een boom uit het bomendepot ter nagedachtenis, de school omkleedt de boom later met een bank.