Gemeente Son en Breugel



Beproefde omleidingsroute als werk in Nieuwstraat start

Onze mascottes Sonny en Bonny gaan even op vakantie. Uitrusten. Om er in september volop tegenaan te gaan met herinrichting van de Nieuwstraat!

De werkzaamheden starten eind september en vinden plaats in de Nieuwstraat tussen de kruising met Boslaan/Wilhelminastraat en de Beekbrug.

Winkels blijven bereikbaar
Tijdens de hele periode van werkzaamheden aan de rijbaan blijven de trottoirs en winkels gewoon te gebruiken. Ook de parkeerterreinen op het 17 Septemberplein, Kerkplein, Raadhuisplein, achter de Hema/Aldi en de Taylorstraat zijn steeds bereikbaar.

Informatiebijeenkomst
Als de aannemer bekend is, organiseert de gemeente samen met hem op woensdag 21 september een voorlichtingsavond in het gemeentehuis. Dan wordt bekend gemaakt of er een fasering in de werkzaamheden mogelijk is, waardoor niet het hele tracé de gehele bouwperiode voor bestemmingsverkeer gesloten hoeft te zijn. Eind augustus vindt er al een gesprek met de winkeliers plaats over bijzonderheden over bevoorrading, afval, waardetransport, OV e.d.

Omleiding doorgaand verkeer Plattegrond Son&Breugel Nieuwstraat fc Het doorgaande verkeer maakt gebruik van de inmiddels beproefde opleidingsroute die ook bij centrumevenementen geldt.

Het zuid-noordverkeer wordt geadviseerd om bij voorkeur via de A50 te rijden of via de route de Bontstraat, Zandstraat, Boslaan.

Doorgaand noord-zuidverkeer wordt geadviseerd om via de A50 te rijden of de omleiding via de Boslaan, Larikslaan en de Bontstraat te volgen.

Informatievoorziening
In weekblad De Brug en op www.sonenbreugel.nl staat de meest actuele informatie over de herinrichting van de Nieuwstraat. Voor direct omwonenden en winkeliers is er de informatiebijeenkomst.

Weggebruikers worden vóór en tijdens de werkzaamheden via borden geïnformeerd over omleidingen voor bestemmingsverkeer en doorgaand verkeer.