Saxion
BR>

vr 22 juli 2011

Saxionstudenten zijn honkvast en vinden snel een baan


Saxionstudenten uit Deventer en Enschede zijn zeer honkvast. Voordat ze gingen studeren woonde 90% in Overijssel of Gelderland. Na de studie vond 85% een baan in deze provincies. Van een "braindrain" is dus geen sprake.

Saxionstudenten vinden vaak en snel een baan. Na anderhalf jaar heeft 95% van de afgestudeerden werk gevonden, 88% vindt binnen drie maanden een baan. Van alle afgestudeerde hbo'ers in Nederland werkt 76% in een functie binnen het vakgebied van de studie.

De meeste afgestudeerden kijken ook met tevredenheid terug op hun studie. Van alle afgestudeerden zou 76% weer dezelfde studie kiezen en vindt hetzelfde percentage de aansluiting tussen de studie en de functie goed of voldoende. Een derde van de studenten kiest voor een vorm van vervolgstudie.

Van de Enschedese Saxionstudenten woonde 72% voorafgaand aan de studie in Overijssel. Na de studie bleef 69% daar werken. Van de Deventer Saxionstudenten woonde voorafgaand aan de studie 45% in Overijssel en 43% in Gelderland; na de studie vonden ze in 36% van de gevallen werk in Overijssel en voor 44% in Gelderland.

De Saxioncijfers komen uit de HBO-Monitor, die is opgesteld door het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt. De enquête werd eind 2010 ingevuld door 18.000 studenten, die in 2009 hun hbo-diploma hebben behaald.

Meer over de HBO-Monitor >>

Saxionstudenten