Artsen zonder Grenzen

Tour for Life veilt rampfiets Hoogerland

22-07-2011

De fiets waarmee Johnny Hoogerland huiveringwekkend crashte in de Touretappe van 10 juli, wordt geveild door de Tour for Life. Vanaf maandag 25 juli, 9:00 uur, kan via Facebook geboden worden. De Vacansoleilrenner schonk zijn fiets aan Tour for Life ambassadeur Maarten Ducrot, ten bate van het levensreddende werk van Artsen zonder Grenzen.

Fiets

Ducrot sprak Johnny Hoogerland op 18 juli, tijdens de Mosseldag die speciaal voor de Vacansoleilploeg in Frankrijk werd georganiseerd. "Ik zei dat ik op zoek was naar een fiets met een verhaal om te veilen voor Artsen zonder Grenzen, waarop Johnny laconiek reageerde: 'Nou, hier staat er nog wel eentje...' Over een fiets met een verhaal gesproken!", lacht de Tour for Life ambassadeur.

Veiling

De veiling start op maandag 25 juli om 9:00 uur en eindigt op maandag 1 augustus om 9:00 uur. Deelnemers kunnen bieden door naar de Facebookpagina van Tour for Life te gaan en daar een bod te plaatsen. De hoogste bieder wordt op maandag 1 augustus bekend gemaakt door de organisatie van Tour for Life. De fiets verkeert ondanks de crash in uitstekende staat. Instapbod voor de veiling is 1.500 euro.

Heroïsch

Tour for Life is de spectaculaire 8-daagse wielertocht van Italiënaar Nederland voor Artsen zonder Grenzen. De ploegen, bestaande uit 6 tot 9 amateurrenners, zetten zich tot het uiterste in. Ze rijden 1.250 heroïsche kilometers op de fiets én zamelen EUR 15.000 of meer aan sponsorgeld voor Artsen zonder Grenzen in. De ploegen starten op 28 augustus 2011 in de Italiaanse Alpen. De Cauberg in Zuid-Limburg is het toneel van de emotionele finish op 4 september. Iedere dag staat de amateurs een nieuwe bijzondere klassieke etappe van gemiddeld 150 kilometer te wachten, met hoogtepunten als de Alpe d'Huez, de Col de la Croix de Fer en Col de la Madeleine.