Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van vrijdag 22 juli

Noord-Holland Noord, 22-07-2011 o 14.45 uur

Aanhoudingen voor openlijke geweldpleging

Enkhuizen, donderdag 21 juli

Drie mannen van 31 en 29 jaar uit Hoorn, Bovenkarspel en Enkhuizen zijn donderdagavond rond 22.50 uur aangehouden op het Stationsplein. De politie kreeg meldingen dat er vernielingen werden gepleegd aan de Snouck van Loosenpark. Diverse mensen meldden dat er met aardewerk gegooid werd. Twee getuigen liepen achter de drie verdachten aan. Deze liepen in de richting van het station. De politie kon de drie mannen aanhouden. Zij hadden open drankflessen bij zich en verkeerden onder invloed van alcohol. De drie bleken bij een aantal bewoners bloempotten vernield te hebben. Ook bonkten zij op verschillende ramen. De mannen werden overgebracht naar het poltiebureau in Hoorn.

Jongen dringt woning binnen

Alkmaar, donderdag 21 juli

Donderdagavond drong een jongen een woning binnen aan de Van Houtenkade. Rond 20.00 uur werd er aangebeld. De 89-jarige bewoonster deed alleen het luikje van de deur open om te zien wie er was. Een jongen, die voor de deur stond, greep echter naar binnen en opende de deur. Hij liep naar binnen en ging de hele woning door. De bewoonster probeerde de politie te bellen. De verdachte verbrak echter steeds de verbinding. Uiteindelijk nam de jongen de portemonnee van de vrouw mee.

De politie is op zoek naar getuigen die donderdagavond mogelijk iets verdachts hebben gezien op of in de omgeving van de Van Houtenkade. Bent u getuige? Of heeft u informatie? Dan kunt u contact opnemen met de recherche in Alkmaar via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Aanhouding voor diefstal van fiets en bromfiets

Zwaag, donderdag 21 juli

Een 17-jarige jongen uit Zwaag werd donderdagmiddag rond 15.10 uur aangehouden op de Kostertuin in Zwaag. De politie kreeg een melding dat twee jongens vanaf een schoolplein aan de Opgang een fiets en een bromfiets hadden gestolen. De melder was naar buiten gerend, waarna de verdachten er meteen vandoor gingen. Er werd door de politie een zoekslag gemaakt in de omgeving. Een van de jongens, de 17-jarige jongen uit Zwaag, werd aangetroffen ter hoogte van de Weegbree. Bij het zien van de politieauto ging hij er vandoor. Hij kon uiteindelijk op de kostertuin worden aangehouden. De politie doet onderzoek naar de tweede verdachte.

Heling

Heerhugowaard, donderdag 21 juli

Een 22-jarige man uit Heerhugowaard werd donderdagmiddag rond 18.00 uur aangehouden op de Taxuslaan. Agenten zagen de man rijden op een snorfiets. Het kenteken van het voertuig werd nagetrokken. De snorfiets bleek als gestolen gesignaleerd te staan. De man werd aangehouden voor heling. Op het bureau moest hij blazen. Hij bleek teveel gedronken te hebben. De man blies 735 ug/l. Dit is ruim driemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. De man bleek te rijden zonder rijbewijs. Hiervoor krijgt hij een proces-verbaal en ook voor het rijden onder invloed.