Politie Brabant-Noord

Bekende oplichter gesignaleerd

Nistelrode, 22-07-2011 o De politie Brabant-Noord waarschuwt ondernemers van midden- en kleinbedrijven in de regio voor een man die vermoedelijk al twee bedrijven heeft opgelicht.

De kans is groot dat hij met zijn mooie praatjes ook andere bedrijven geld probeert afhandig te maken. De man belooft dat hij advertenties laat plaatsen. De ondernemer moet daar dan voor betalen. Dat kunnen advertenties zijn in verschillenden soorten bladen. Gebleken is dat deze advertenties tot nu toe niet verschenen zijn. Zijn werkgebied is vooralsnog Uden en ruime omgeving, maar het is niet uitgesloten dat hij zijn werkterrein wijzigt. Het vermoeden bestaat dat hij al eerder in de omgeving van Mill en Langenboom bij bedrijven gesignaleerd is waarvoor door de politie al eerder gewaarschuwd heeft.

Deze werkwijze komt ook overeen met de werkwijze van een oplichter die eerder in de omgeving van Cuijk gesignaleerd was. Deze man is in mei aangehouden en moet voor de rechter verschijnen. Een cafetaria in Nistelrode is nu vermoedelijk slachtoffer geworden van deze man. Toen er in eerste instantie betaald was voor een advertentie, bleef de man terugkomen met steeds mooiere verhalen. De politie onderzoekt deze zaak.

Bij twijfel kunnen ondernemers contact opnemen met het bedrijf, waar de man naar eigen zeggen werkt. Bij vermoeden van een strafbaar feit, kan er contact opgenomen worden met de politie voor het doen van aangifte op nummer 0900-8844.