KNHS

Paardensport hoog op de agenda in Drenthe
22 juli 2011
Buitenrijden

ERMELO (KNHS) - De gemeente De Wolden organiseerde ook dit jaar weer een Hippisch Café samen met stichting CH De Wolden. Deze keer stonden de themas ruitertoerisme en Paard & Landschap centraal.

Tijdens het Hippisch Café dat gehouden werd op donderdag 21 juli werd het rapport Paardrijden en mennen in Zuidwest Drenthe van het recreatieschap Drenthe overhandigd aan de burgemeester van gemeente de Wolden, Peter Snijders. Met dit rapport zijn de knelpunten en kansen in kaart gebracht voor verbetering van de men- en ruiterroutes in Zuidwest Drenthe. Nu is het zaak deze knelpunten op te lossen zodat het paardentoerisme in Drenthe kan genieten van de prachtige ruiter- en menroutes in dit gebied. De KNHS regioconsulent Albert Oppers blijft ook in deze fase bij het project betrokken.

Het project Paard en Landschap, uitgevoerd door SBNL in samenwerking met de KNHS, is in Drenthe een succes te noemen. Zeven gemeenten nemen deel aan het project en inmiddels zijn meer dan 80 erven aangepast. De deelnemers variëren van professionele sportstallen tot hobbymatige paardenbedrijven. Er zijn een aantal open dagen georganiseerd op aangepaste locaties. Het project heeft tot doel naast de praktische invulling ook te zorgen voor bewustwording, kennisverspreiding en draagvlak vergroten. Hierdoor komen gemeenten en paardenhouders dichter bij elkaar en zien zij hoe de paardenhouderij een verrijking kan zijn van het landelijk gebied. Het project loopt tot einde van dit jaar en bedrijven kunnen zich nog aanmelden voor deelname. Meer informatie vindt u op www.paardenindrenthe.nl