Provincie Noord-Holland

Laag Holland ontdekken in een dag

22 juli 2011 -

Om bewoners en toeristen Laag Holland te laten ontdekken heeft Bureau Toerisme Laag Holland 32 eendaagse thema-arrangementen ontwikkeld.

Deze `Laaglander arrangementen' zijn het resultaat van een unieke samenwerking van de gemeenten Purmerend, Waterland, Beemster en Zeevang en de provincie Noord Holland en ruim 70 lokale ondernemers. Het Nationaal Landschap Laag Holland is een uniek- oer Hollands landschap tussen Alkmaar, Hoorn Amsterdam en Zaanstad. Mens en natuur hebben in Laag Holland samengewerkt om iets heel moois onder de zeespiegel te maken. Dat vind je terug in de openheid en de beschermde stads- en dorpsgezichten.

Zowel voor mensen die al hun leven in Laag Holland als voor toeristen zullen de LaagLanders een verrassend dagje uit zijn. De 32 LaagLanders voeren langs de meest bijzondere natuurgebieden, musea en horecagelegenheden van de regio. De thema's variëren van romantisch en sportief tot cultureel en culinair.

De arrangementen zijn te downloaden via de website van Laag Holland, diverse VVV's en bij de aangesloten ondernemers.

De provincie wil recreatie en toerisme in het nationaal landschap Laag Holland stimuleren. Een bloeiende recreatieve en toeristische sector is een drijvende kracht voor het behoud en ontwikkeling van de landschappelijke kernkwaliteiten van Laag Holland. De investering in Laag Holland is één van de manieren waarop de provincie zorgt voor groen op de kaart in Noord-Holland voor mens, dier en plant. De provincie legt na zorgvuldige belangenafweging vast waar we samen met anderen groen aanleggen of behouden. Zodat iedere Noord-Hollander binnen 10 minuten in het groen kan zijn.

---