Openbaar Ministerie

Eis OM: 15 maanden gevangenis voor slaan met bierfles

22 juli 2011 - Arrondissementsparket Den Haag

De officier van justitie heeft vandaag eisen van 15 maanden gevangenisstraf en 100 uur werkstraf uitgesproken tegen een 23-jarige man uit Rijswijk en 30-jarige Delftenaar. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij een gevecht dat op 24 december 2010 in een discotheek in Delft plaatsvond.

De 23-jarige verdachte wordt poging tot doodslag ten laste gelegd. Hij hoorde 15 maanden gevangenisstraf waarvan 5 maanden voorwaardelijk tegen zich eisen. De 30-jarige verdachte moest voor de rechter verschijnen voor openlijke geweldpleging. Voor zijn aandeel in het gevecht eist de officier van justitie 100 uur werkstraf.

Op Kerstavond 2010 bevinden de twee verdachten zich in discotheek Speakers in Delft. Die nacht krijgen zij op de dansvloer ruzie met een groep mannen. Deze wordt ter plekke tot twee keer toe gesust door omstanders en de ruzie lijkt over. Twee van de mannen uit die groep, afkomstig uit Delft, lopen later die nacht naar het toilet. Volgens de officier van justitie volgen de verdachten de mannen richting het toilet om daar opnieuw in discussie te gaan. Dit loopt wederom uit op een ruzie en uiteindelijk een gevecht.

De officier van justitie meent dat de 30-jarige Delftenaar een stoot met zijn elleboog op de kaak van een van de slachtoffers heeft gegeven. Na deze klapt wordt de verdachte onmiddellijk in bedwang gehouden. Gelijktijdig zou de 23-jarige verdachte het andere slachtoffer in zijn gezicht hebben geslagen met de scherpe kant van een kapotte bierfles. Vervolgens zijn de portiers van de discotheek tussenbeide gekomen en hebben beide partijen gescheiden gehouden.

Het slachtoffer is die avond zodanig gewond geraakt dat hij blijvend verminkt zal zijn. Hij is de dag na het voorval twee keer geopereerd en moet in augustus opnieuw onder het mes. De rechter doet over 14 dagen uitspraak.