Politie Rotterdam-Rijnmond

Inbrekers gearresteerd

Datum incident: 22-07-2011 Locatie: Moolhoek Rockanje - District/dienst: De Eilanden

Datum publicatie: 22-07-2011 10:05

ROCKANJE/SPIJKENISSE - De politie heeft vrijdagochtend twee verdachten gearresteerd na een inbraak bij een bedrijf aan de Moolhoek in Rockanje. Het tweetal werd na een achtervolging in Spijkenisse aangehouden.

Een getuige meldde de inbraak rond vier uur 's nachts bij de politie en gaf de beschrijving door van het busje dat was weggereden.

Gealarmeerde agenten zagen korte tijd later het bewuste busje vanaf de Zwartedijk de Dammenweg oprijden, in de richting van Rotterdam. De bestuurder negeerde stoptekens en ging ervandoor. Er ontstond een achtervolging via de Rijksweg A15 naar de Hartelweg in Spijkenisse.

Op de Hoeklaan kon de auto tot stilstand worden gedwongen. De politie arresteerde twee verdachten.

De 25-jarige Rotterdammer en een 33-jarige man uit Spijkenisse, zijn overgebracht naar Bureau Spijkenisse en ingesloten. Het busje, dat eerder bij een woninginbraak was gestolen, is inbeslaggenomen en weggetakeld.

De recherche van het district De Eilanden verhoort de verdachten en onderzoekt of zij mogelijk ook bij een andere inbraak betrokken zijn geweest.

De politie verzoekt getuigen om altijd de politie te bellen als zij iets verdachts zien. Dankzij die informatie en tips kunnen verdachten sneller worden aangehouden.