Gemeente De Wolden

Zuidwolde, 22 juli 2011

Veilig zwemmen in De Wolden


De drie zwembaden in De Wolden voldoen aan alle eisen die de wet aan een zwembad stelt. Tot deze conclusie komt de provincie Drenthe na de jaarlijkse, niet-aangekondigde bezoeken aan de zwembaden in Ruinen, Zuidwolde en de Wijk.


Jaarlijkse controle

De provincie Drenthe bezoekt jaarlijks de zwembaden en controleert op de naleving van de Wet Hygiëne en Veiligheid Badinrichtingen en Zwemgelegenheden (WHVBZ) en het Besluit Hygiëne en Veiligheid Badinrichtingen en Zwemgelegenheden (BHVBZ).
De provincie kijkt onder andere naar de zwemwaterkwaliteit, de beheersmaatregelen Legionella, het toezicht, gevaarlijke situaties en diepteaanduidingen.


Compliment

Wethouder Liesbeth Koster is blij met de conclusie: "De veiligheid van zwemmers heeft de gemeente hoog in het vaandel. We investeren er veel tijd en geld in. Dat onze zwembaden aan alle eisen voldoen, is een enorm compliment voor alle medewerkers van de zwembaden."


Zomerrooster

Zwembad Engeland in Ruinen, zwembad De Waterlelie in Zuidwolde en zwembad De Slenken in de Wijk zijn vanaf 22 juli open volgens het zomerrooster. Meer informatie staat op dewolden.nl



Noot voor redacties