Politie Kennemerland

Overvallenteam houdt verdachten aan voor overval op gameshop

Haarlem, 22-07-2011

Het overvallenteam van politie Kennemerland heeft na het nodige speurwerk twee mannen aangehouden op verdenking van de overval op een gameshop aan de Barrevoetestraat.
De twee verdachten zijn mannen in de leeftijd van 20 en 21 jaar en beiden afkomstig uit Utrecht. Deze verdachten bedreigden woensdagmiddag 20 april jl. de eigenaar van de winkel en dwongen hem met fysiek geweld om goederen af te geven. Het overvallenteam is direct een onderzoek gestart, dat geleid heeft tot de aanhouding van twee verdachten. Beide Utrechtenaren zijn op vrijdag 15 juli jl. voorgeleid bij de Rechter Commissaris en beiden zitten nog vast.
Het Overvallenteam zet het onderzoek voort.
Op 21 april werd onderstaand persbericht verzonden naar de media:

Man beroofd in winkel
HAARLEM, 20 april - Woensdagmiddag even na 17.00 uur hebben twee nog onbekende personen een man beroofd in een winkel aan de Barrevoetestraat. Het tweetal kwam de winkel, een gameshop, binnen en werkte de aanwezige medewerker naar de grond. Nadat zij het slachtoffer hadden ontdaan van zijn persoonlijke waardevolle bezittingen, zijn ze er vandoor gegaan in de richting van de Wilhelminastraat. De politie is direct een zoektocht gestart in de omgeving, maar de mannen werden niet meer aangetroffen. Het gaat om een lange man, ongeveer 1.90 m met een donkere huidskleur en krulletjes. Van de andere verdachte is alleen bekend dat hij kleiner van stuk was. Mensen die iets gemerkt hebben van de beroving, de vlucht of die opvallends gezien hebben op een eerder moment voor de beroving, worden verzocht zich te melden bij de politie in Haarlem via 0900-8844. Uw informatie kan van belang zijn bij het aanhouden van deze verdachten.

Het overvallenteam
Het Overvallenteam van politie Kennemerland houdt zich bezig met het oplossen van overvallen die in de regio Kennemerland plaatsvinden. Overvallen hebben een grote en bedreigende impact voor slachtoffers en vaak ook voor getuigen; daarom is politie en justitie er alles aan gelegen om de daders op te sporen en de overvallen op te lossen. De aanpak van de overvalproblematiek is een landelijke prioriteit en het team is dan ook blij dat zij deze twee verdachten hebben kunnen aanhouden van de overval op de gameshop in Haarlem.