Politie Amsterdam-Amstelland

Vrouw gewond bij poging straatroof Een 66-jarige vrouw heeft donderdagmiddag 14 juli een zware hersenschudding opgelopen bij een straatroof. Het slachtoffer liep rond halftwee vanaf de Bilderdijkstraat naar de Kinkerstraat toen er twee scooters met meerdere jonge mannen langs haar reden. Een van deze jongens pakte haar schoudertas vast en gaf daar een stevige ruk aan. Hierbij kwam de vrouw lelijk ten val en raakte zij onmiddellijk bewusteloos. De jongens op de scooters reden hard weg zonder dat zij de tas hebben kunnen bemachtigen.

Thuis opnieuw onwel
Een jong stel heeft de gewonde vrouw opgevangen. Toen het slachtoffer thuis was raakte ze opnieuw onwel en werd zij door tussenkomst van een huisarts met een ambulance naar een ziekenhuis overgebracht. Het bleek dat zij een zware hersenschudding had opgelopen en werd ter observatie opgenomen.

Getuigen gezocht, waaronder het jonge stel
De wijkteamrecherche aan de Houtmankade heeft deze beroving in onderzoek en is op zoek naar getuigen. Met name het jonge stel wordt verzocht contact op te nemen met de rechercheurs. Het team is te bereiken via 0900-8844.


____________________