Provincie Overijssel

`Beethoven Buiten' ook binnen goed bekeken

22 juli 2011

Alle Menschen werden inderdaad online Brüder tijdens de live uitvoering van de negende symfonie van Beethoven door het Orkest van het Oosten vrijdag 15 juli. Maar liefst 5100 bezoeken werden er online gebracht aan de webcast op jijenoverijssel.nl van dit prachtige muziekstuk. Het orkest voerde het klassieke stuk live uit op de oude Markt in Enschede. Ook op een megascherm in Zwolle en op de iPhone & iPad (175 kijkers online) was het concert interactief te volgen.

De webcast werd ook uitgezonden op de sites van Rtv Oost, Tubantia en het muziekkwartier, samen al goed voor een dikke 2000 weergaves. Via de chatbox konden kijkers direct reageren op de uitzending. "Mooi om te zien hoe internet deuren opent en zo de cultuur uit de provincie ook in de huiskamer kan rengen", aldus Johan_online via de chat.

De kijkcijfers zijn mede te danken aan een succesvolle Twitteractie: meer dan 4800 tweeps (twitteraars) werden met een speciale tweet (bericht op twitter) bereikt. De hashtag #beethovenlive deed het ook goed via twitter.

kijk ook mee

De eerstvolgende webcast die Overijssel produceert via http://www.jijenoverijssel.nl/ wordt de webcast van het festival Grenswerk vanaf 24 september.