Watersportverbond - KNWV

Matchracen Nederland weer op de kaart

vrijdag 22 juli 2011

Het Watersportverbond gaat zich de komende jaren inspannen om het matchracen in Nederland weer op de kaart zetten. Matchracen is namelijk een tak van de zeilsport die eenvoudig kan worden beoefend. Twee teams en twee boten zijn al voldoende om op elk niveau tegen elkaar te zeilen.

Voor een mooie avond zeilen, maar ook zeer geschikt voor het
ontwikkelen van skills die niet mogen ontbreken bij een
wedstrijdzeiler. Het feit dat het Dames Matchracen haar Olympische status verliest na 2012, doet hier niets aan af en heeft geen invloed op de plannen van het Watersportverbond
Â
Matchrace clinic
Tijdens de HISWA te water 2011 gaat het Watersportverbond van start. Het Watersportverbond nodigt verenigingen uit om een enthousiast jeugdteam (leeftijd van 15 t/m 23 jaar) deel te laten nemen aan een matchrace clinic, die georganiseerd wordt op zaterdag 10 en zondag 11 september tussen ca. 12.00 en 17.00 uur. Het deelnemende team moet uit twee personen bestaan die reeds ervaring hebben met wedstrijdzeilen. De clinic wordt verzorgd door Team Heiner en er zal gevaren worden in Laser Vago.

Gedachten uitwisselen
Naast de clinic zal het Watersportverbond ook met bestuurders van de verenigingen van gedachten wisselen om het matchracen in Nederland weer op de kaart te zetten.

Uitnodiging
De wedstrijdgevende verenigingen hebben inmiddels een e-mail ontvangen met een uitnodiging.

Â