Politie Gelderland-Zuid

Alerte getuige meldt inbraak; twee verdachten aangehouden

Deil, 22-07-2011 o Vrijdagochtend rond 10.20 uur meldde een alerte getuige een inbraak bij de politie. Hij vertelde gezien te hebben dat twee personen een woning aan de Prins Willem Alexanderstraat in Deil binnen wilden gaan. De politie hield kort daarna in de woning twee mannen aan terzake inbraak.

De melder was op de hoogte van het feit dat de bewoners van het huis op dat moment niet thuis waren. Toen hij de politie belde zag hij de verdachte personen al in de woning lopen.

De ter plaatse gekomen politiemensen zagen dat aan de achterzijde van de woning een schuifpui geforceerd was. In de woning troffen de agenten twee mannen aan die juist bezig waren een kast te doorzoeken.

Beide verdachten hadden inbrekerswerktuig bij zich en één van de verdachten had enkele uit de woning gestolen voorwerpen in zijn kleding. Deze spullen zijn inbeslaggenomen. Dat gebeurde ook met de auto waarmee de mannen gekomen waren en die in de straat geparkeerd stond.

De verdachten zijn twee Roemeense mannen van 21 en 34 jaar oud. Ze reden in een auto met Frans kenteken en hebben beiden geen geregistreerd woonadres in Nederland.

De politie doet verder onderzoek. De mannen zijn in verzekering gesteld en zitten nog vast. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

(00)

Laatst gewijzigd 22-07-2011 16:28 | © Regio Gelderland-Zuid |