Gemeente Amsterdam Stadsdeel Nieuw-West

Nieuw-West?

---

Wat is er voor leuks te doen in Nieuw-West?

22 juli 2011

Niet op vakantie? Niet getreurd: er valt veel te doen, ook dicht bij huis. Soms kost het een beetje, vaker nog is het helemaal gratis. Maak er een mooie zomer van!

Rennen, zwemmen, spelen en sporten in de buurt


1. In het Eendrachtspark/Albardagracht ligt tussen de struiken een leuke avontuurlijke natuurspeelplaats verscholen. Je kunt er rennen, klimmen en klauteren. Er is een tennisbaan, een peuterbadje en een voetbalveld. En niet te vergeten: het ponyeiland!


2. Aan de Dr. H. Colijnstraat / Lodewijk van Deijsselstraat vind je speeltuin Confucius. Hier kun je naar hartenlust spelen. Jong en oud kunnen hier terecht.


3. Het Gebrandypark, bij de Burgemeester Fockstraat/ Burgemeester van Tienhovengracht is een leuke plek om een dagje door te brengen. Een speeltuin, tennisbaan en een balletje trappen. Of bezoek de waterspeelplaats.


4. Speelplek Daveren, voor al je energie! Aan het einde van het fietspad Daveren in het gebied de Lange Bretten, langs de Haarlemmerweg is een mooie speelplek te vinden. Een ruimtenet, een glijbaan en veel meer toestellen zorgen ervoor dat je hier wat energie kwijt kunt.


5. Recreatiegebied De Oeverlanden. Aan de strandjes van De Oeverlanden Nieuwe meer is het goed toeven. Spelen met zand en water is altijd leuk. Er zijn drie recreatiestrandjes aan De Nieuwe Meer, diverse speeltoestellen, een basketbalveld en een skatebaan. Of loop het natuurgebied in en ontmoet de Schotse Hooglanders. De veerpont isde leukste route van en naar het Amsterdamse Bos. De pont vaart van 15 april tot 15 oktober in de weekeinden en op feestdagen (volwassenen 1 euro, kinderen 50 cent).


6. Bouwspeelplaats Het Landje. In het Rembrandtpark ligt bouwspeelplaats Het Landje. Een plek voor uren speelplezier. Het Landje is een avontuurlijke bouwspeelplaats voor kinderen van 6 tot en met 14 jaar. Op zaterdag en in de vakantie is het Landje open van 10.00 tot 17.00 uur. Op het terrein is altijd hout en gereedschap aanwezig om je eigen hut mee te bouwen. Je kunt er dieren verzorgen, tafeltennissen, leren rijden op een pony en wie liever knutselt kan in het knutsellokaal terecht. De waterliefhebbers kunnen een vlotje varen en vissen.


7. Piet Wiedijkpark. Hier is een peuterbadje. Grotere kinderen kunnen spelen met de speeltoestellen, een balletje trappen en natuurlijk gezellig picknicken.


8. Stadspark Osdorpheeft onder andere een groen wandelgebied en een muziekpodium. In de zomer zijn er muziek en andere (multi)culturele activiteiten in het park.


9. Skaten, voetballen en basketballen op sportpark de Eendracht. Op dit sportpark kun je elke dag tot `s avonds 23.00 uur terecht. Op het Nike-veld naast sporthal Aristos kan de hele dag voetbal en basketbal gespeeld worden. Skaters en BMX'ers kunnen trucs showen op de halfpipe en leren van de andere boarders en bikers. Hier heb je geen last van de buurt en heeft de buurt ook geen last van jou!


10. Huttenbouwen op de Timmerweide. Tot en met 12 augustus kunnen kinderen van 6 tot en met 14 jaar bouwen aan hun eigen hut op de Timmerweide op sportpark Ookmeer. Door het bouwen van hutten leren kinderen met allerlei bouwmaterialen te werken en de `bouwproblemen' die zij tegen komen creatief op te lossen. De hutten worden gebouwd in groepjes, dus de kinderen moeten samenwerken onder het motto: `samen kun je beter bouwen dan alleen'. Interesse?Ouders kunnen hun kinderen opgeven bij Hans van Deelen, telefoon: 020 610 4060 of stuur een e-mail naar hans.vandeelen@impuls.nl.

Het landje Bouwspeelplaats 't Landje

Kinderboerderijen


11. Kinderboerderij De Uijlenburgh ligt in het Rembrandtpark. Klimmen en klauteren kan in de in de speeltuin. Staalmeesterslaan 420. Open: Elke dag van 10.00 tot 17.00 uur.


12. Kinderboerderij de Strohalm ligt op de hoek van de Cort van de Lindenkade en de Van Karnebeekstraat.


13. Kinderboerderij Sloterpark. In het Sloterpark, tegenover het Sloterparkbad. Adres: President Allendelaan 2. In het nabij gelegen Ruige Riet kan je lekker ravotten.


14. Dierenweide Osdorp ligt midden in een woonwijk, aan de Botteskerksingel 30 b. De dierenweide is een dagvoorziening voor volwassen verstandelijk gehandicapten.

kinderboerderij Kinderboerderij

Niet gratis, wel heel leuk


15. Sloterparkbad. Op het buitenterrein van het Sloterparkbad vind je het land van Haak, een grote speeltuin. Zwemmen kan buiten of binnen.


16. Bij het Watersportcentrum Sloterplas zijn zeilboten, surfplanken, kano's, mountainbikes, fluisterboten, waterfietsen en in line skates te huur.

In de vakantie organiseert het Watersportcentrum zes weken lang de splashweken. Kinderenvan 8 t/m 16 jaar kunnen bijvoorbeeld leren zeilen of surfen. De activiteiten lopen van maandag t/m vrijdag, deelnemen kan 's ochtends en/of 's middags. De prijs per activiteit ochtend of middag is EUR 65,00 (stadspas EUR52,00). Voor informatie en opgeven kunt u naar de site van Watersportcentrum of kunt u bellen naar 020-617 58 39.


17. Bounz, hoe hoger hoe beter! Sinds kort kun je op Sportpark Ookmeer bounzen! Bounz is een gigantische hal vol trampolines waar je lekker kunt springen. Voor meer informatie kunt u kijken op de site van Bounz.


18. Ook op Ookmeer: Ookmeerjungle en crossen. Ideaal voor kinderfeestjes. BMX-ers kunnen terecht bij BMXworld, waar ook crossfietsen te huur zijn. Open vanaf 14 augustus. Voor meer informatie kunt u kijken op de sites van BMX Amsterdam of van de Ookmeerjungle.


19. Klimhal op sportpark Spieringhorn. Klimhal Amsterdam is de grootste klimhal in de Benelux. Kinderen kunnen er vanaf 12 jaar terecht, deskundige begeleiding is er altijd. Voor meer informatie kunt u kijken op de site van Klimhal Amsterdam.

ookmeer jungle Ookmeerjungle

Sport op straat

Alle weken van de zomervakantie kun je lekker sporten op verschillende pleinen in Nieuw-West. U kunt hier een overzicht van de Sport op Straat downloaden.

Op deze pagina

---