Politie Brabant Zuid-Oost

Politie waarschuwt voor mensen die met smoesje binnenkomen

Eindhoven Woensel / Eindhovens Strijp, 22-07-2011 o De politie in Eindhoven waarschuwt voor mensen die met een smoesje woningen van oudere mensen binnenkomen en in het huis rondstruinen. Hiervan zijn afgelopen week twee aangiften binnengekomen, maar de politie kan niet uitsluiten dat het niet vaker is gebeurd.

Een man van 88 jaar uit Eindhoven Woensel-Noord kreeg zaterdagavond 16 juli twee vrouwen aan de deur. Zij boden hem gebak aan waarop hij hen binnenliet. De vrouwen slaagden erin door het huis te struinen en maakten daarbij een grote hoeveelheid sieraden en een bankpasje buit. Daarmee is inmiddels geld van zijn rekening gehaald. De man merkte de diefstal pas een paar dagen later op en heeft inmiddels aangifte gedaan.

Diezelfde zaterdagavond stonden bij een 79-jarige vrouw uit Eindhoven Strijp een man en een vrouw aan de deur. Zij boden de bewoonster een gebakje aan omdat ze hun diploma gehaald zouden hebben. De man was al bijna binnen maar de bewoonster kon hem toch nog de deur uitwerken. Hierna zijn ze vertrokken zonder iets mee te nemen. De politie zoekt getuigen van beide voorvallen. Zij kunnen zich melden bij de politie in Eindhoven via 0900-8844. De politie adviseert alert te zijn en geen vreemden binnen te laten.