Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

10e editie Jumpin'de Weel

Jumpin' de Weel, de 10e editie, begint a.s. vrijdag, 22 juli om 8.00 uur met een groot aantal deelnemers in de dressuur, klasse B tot en met M2. Zaterdag 23 juli wordt er vanaf 8.30 uur gestart in de klasse Z tot en met het niveau Intermediair I. Onder andere Laurens van Liere zal aanwezig zijn met President's Wonderboy en President's Victory. Daarnaast kan het publiek 's-avonds genieten van een Kür op muziek en een clinic, verzorgd door stal Argonaut. Jeroen Okkema sluit het sportieve gedeelte af met een demonstratie op Grand Prix niveau met zijn topper Tsjechov. Ras entertainer Rini de Keijzer rond de avond muzikaal af.

24 juli is het terrein gereserveerd voor de aanspanningen. Enkelspan-, dubbelspan- en vierspancombinaties komen in de ring voor een marathon. De deelnemende viervoeters variëren van kleine Shetlanders tot grote Belgische trekpaarden, pure paardenkracht dendert door het parcours en de waterbak. De dag start om 10.00 uur en plusminus 17.00 uur strijd de laatste finalist om de hoofdprijs.

28 tot en met 31 juli staan de springrubrieken op het programma. Van beginners tot nationaal 1.50 niveau, met de Zeeland/Brabant competitie, de aparte jubileumrubriek met de strijd om de Ford Ka en een nieuwe en spectaculaire 'Six Bars' rubriek. Het is nog niet vertoond in Zeeland, voor het eerst gaat de winnaar van een springrubriek naar huis met een gloednieuwe auto! Beschikbaar gesteld door Autobedrijf Joosse Vlissingen / Nieuw & Sint Joosland en Auto Adria Goes / Zierikzee. Er zal ongetwijfeld een sportieve strijd losbarsten om met deze zeer aantrekkelijke hoofdprijs naar huis te kunnen rijden. Er komen een aantal zeer sterke deelnemers uit de rest van Nederland aan de start, maar de Zeeuwse deelnemers zullen zich deze hoofdprijs niet zomaar laten ontnemen. Dennis en Michelle Evertse, Piet en Kim Huige, Annelore Willeboer, Marieke de Bart, Anouk Kort, Wilma Stouten en een aantal andere Zeeuwse kanshebbers zullen op eigen terrein willen laten zien wat ze in huis hebben.

Het aantal inschrijvingen is dit jaar weer boven verwachting. Binnen een uur na het openstellen van de inschrijvingen waren de meeste rubrieken overvol en kon men alleen nog inschrijven op de reservelijst.

Jumpin'de Weel staat bekend om haar veelzijdige bijprogramma.

Zaterdag 30 juli wordt de inmiddels traditionele streekmarkt georganiseerd met een grote variatie aan kraampjes, snoeperijen, hebbedingen en demonstraties. Er zijn diverse uiteenlopende diersoorten aanwezig zoals Alpaca's en Falabella's (een klein soort kameeltjes en minipaardjes). Op zaterdagochtend organiseert hoofdsponsor Rabobank een speciale bijeenkomst voor de 'Rabokids'.

Verder staan er deze dag een voltigedemonstratie, doggydance en andere activiteiten op het programma. Clown Snorre presenteert de kindermiddag.

Een aanvullend onderdeel is dit jaar op zaterdagmiddag de oogstdemonstratie. Imposante Belgische trekpaarden en hun menners laten zien hoe in vroeger tijden het graan gemaaid, in schoven opgeladen en vervolgens gedorst werd. Publiek wordt in de gelegenheid gesteld een rit te maken op de paardentram tussen de locaties waar gemaaid en gedorst wordt.

Net als voorgaande jaren wordt er actie ondernomen om de stichting Sawasdee te steunen. Sawasdee biedt kansarme kinderen in Cambodja met name door scholing zicht op een betere toekomst. 30 juli wordt er voor dit uitstekende doel weer een veiling georganiseerd. Veilingmeester Johan Wilmink zal er ongetwijfeld een bijzonder gebeuren van maken.

Het volledige programma van Jumpin'de Weel is te vinden op de website: www.deweelruiters.nl

Locatie Jumpin' de Weel: Ambachtsherendijk Nisse,

De toegang is gratis!

Einde persbericht