Ingezonden persbericht


De zomer van OBA Live
Presentatie: Coen Brummer

P E R S B E R I C H T
HUMAN


1 Vrijdag 22 juli 2011

Radio 5
19.00-20.00 uur
(De rechtstreekse uitzendingen vanuit de Amsterdamse Bibliotheek vervallen in juli en augustus)
---

Sophie in 't Veld in De Zomer van OBA Live:
"Het thema homo's en lesbiennes is nog steeds het allergevoeligste thema in Europa op het gebied van burgerrechten. En Nederland is op dat gebied allang niet meer zo liberaal als we denken, met onze 'weigerambtenaren'. Spanje bijvoorbeeld haalt ons nu links en rechts in met mogelijkheden voor internationale adoptie door homo's. Er is voor ons nog veel werk te doen op dat terrein."

"Ik wil - als Europarlementariër - een pleidooi houden voor een oud maar actueel begrip:' 'lotsverbondenheid' in Europa. Het project Europa is voor ons allemaal van levensbelang!"

Coen Brummer in gesprek met Sophie in 't Veld (47 foto), Europarlementariër voor D66 over Europa, motieven en inspiratie om al 17 jaar politiek zo politiek actief te zijn. Over de thema's waarin ze zich specialiseerde: privacy, burgerrechten van homo's en lesbiennes en scheiding van kerk en staat.

Sophie in 't Veld zit sinds 2004 in de grote liberale fractie van het Europees Parlement namens D66. Bij de Europese Parlementsverkiezingen in 2009 was ze opnieuw lijsttrekker. Ze woont in Brussel en Utrecht en maakt lange werkdagen, reizend van en naar Brussel en Straatsburg. Onlangs werd ze in Londen uitgeroepen tot 'Secularist van het Jaar'. Sophie in 't Veld is voorzitter van de humanistische omroep HUMAN.

Coen Brummer (1986 foto boven) studeerde af in politieke geschiedenis (MA, Universiteit Utrecht) op een scriptie over de negentiende-eeuwse politieke filosofie. Momenteel studeert hij geschiedenis en filosofie van de natuurwetenschappen. Artikelen van hem verschenen onder meer in nrc next, NRC Handelsblad en de Groene Amsterdammer.

De Zomer van OBA Live
Informatie: Rina Spigt, eindredacteur
M: 06 22 96 47 10 E: rina.spigt@human.nl

Zie voor actuele programma-informatie: www.obalive.nl

Volg OBA Live's eindredacteur op TWITTER : @RinaSpigt


---- --