Vodafone komt met nieuw abonnement voor smartphones

Persbericht van Vodafone Libertel NV

Eerste abonnement met roaming tegen Nederlands tarief

Amsterdam/Maastricht, 22 juli 2011 - Vodafone Nederland introduceert op 1 augustus 2011 een nieuw abonnement voor smartphones: Bel + SMS + Web Smart. Het nieuwe abonnement bevat:
- onbeperkt sms'en;
- mobiel internetten, bellen en sms'en in het buitenland binnen de Nederlandse bundel (in de 42 Passport-landen met een maximum van 60 dagen per jaar);
- verhoogde snelheid tot 14,4 Mbps;
- een minimale databundel van 1000 MB, waarbij het mogelijk is om extra bundels en BloX bij te kopen;
- bellen afrekenen per seconde.
De databundels zijn overal voor te gebruiken, zoals voor voice en chat over IP. Ook tethering - het gebruik van de telefoon als modem - valt binnen het abonnement. Het abonnement gaat vanaf EUR 42,50 kosten. In het buitenland gelden voor mobiel internetten de Nederlandse prijzen. Voor bellen gelden de Nederlandse prijzen na een opstarttarief van 10 cent. Voor sms'en geldt in het buitenland een maximum van 500 sms'jes per maand.

Datagebruik zelf in de hand houden
Om te zorgen dat klanten meer inzicht krijgen in hun eigen datagebruik - en de bijbehorende kosten - stuurt Vodafone bij alle abonnementsvormen een sms als 90 procent van de bundel is verbruikt. Klanten kunnen op die manier de kosten voor dataverbruik beter in de hand houden, doordat ze bijtijds kunnen bepalen of ze extra bundels bij willen kopen.

Overige abonnementen
Voor mensen die minder internetten of nieuw zijn in het gebruik van mobiel internet, houdt Vodafone dit jaar nog het abonnement Bel + SMS + Web in de markt. Dit abonnement blijft nagenoeg ongewijzigd. De belangrijkste wijziging is een aanpassing van de datalimieten. Het gebruik van WhatsApp blijft net als voorheen toegestaan. Ook bij dit abonnement is het mogelijk om bundels bij te kopen en krijgen consumenten een sms wanneer 90 procent van de bundel is verbruikt. Bijkopen kan voor EUR 2,50 per 100 MB en de bundels zijn stapelbaar. Dit abonnement zal verder worden aangepast voordat de nieuwe Telecomwet in werking treedt. Voor mensen die nog helemaal niet mobiel internetten, blijft Bel + SMS beschikbaar. Dit abonnement is zodanig aangepast dat mensen niet langer per minuut betalen, maar per seconde. Het abonnement Bellen verdwijnt.

/ / / / / / / / / / / / / / / / / / / / /

Over Vodafone Libertel B.V.
Vodafone Nederland is het tweede mobiele telecommunicatiebedrijf in Nederland op basis van omzet en winstgevendheid en heeft ruim 5 miljoen klanten per 31 maart 2011. De hoofdkantoren zijn gevestigd in Maastricht en Amsterdam. Daarnaast zijn er kantoren in Son en Zaltbommel. Vodafone Nederland maakt deel uit van Vodafone Group, in omzet 's werelds meest vooraanstaande internationale mobiele telecommunicatiegroep, met circa 371 miljoen klanten per 31 maart 2011. Vodafone heeft momenteel deelnemingen in aandelenkapitalen in meer dan 30 landen verspreid over vijf continenten en circa 40 partnernetwerken wereldwijd. Voor meer informatie, ga naar www.vodafone.nl en www.vodafone.com.

Links:
http://www.vodafone.nl



Razende Robot Reporter