Ingezonden persbericht


KUNSTGRASSYSTEEM HERACLES ALMELO OPNIEUW ALS UITSTEKEND BEOORDEELD

Genemuiden, vrijdag 22 juli 2011 - Tijdens de jaarlijkse keuring van het kunstgrassysteem van Heracles Almelo in het Polman Stadion in Almelo is namens de FIFA vastgesteld dat dit systeem na drie jaar intensief gebruik nog steeds in topconditie is. Het onafhankelijke keuringsinstituut Sports Labs Ltd uit Schotland, dat onlangs de keuring voor FIFA verrichtte, heeft de staat van het veld en de onderliggende constructie voor de derde achtereenvolgende keer positief beoordeeld. Daarmee kreeg het veld kreeg wederom de FIFA Two Star beoordeling, de hoogste waardering in betaald voetbal.

Heracles Almelo speelt haar thuiswedstrijden op dit zogeheten 'Two Dimension Pro' kunstgrassysteem, dat in de zomer van 2008 nieuw is aangelegd in het Polman Stadion. Het veld wordt daarnaast ook gebruikt voor trainingen. Nu de ambities van Heracles Almelo voor een nieuw stadion lijken te worden verwezenlijkt, biedt dit de mogelijkheid om in het nieuwe stadion doorontwikkeling te realiseren van dit kunstgrassysteem.

De designpartners van het huidige kunstgrassysteem van Heracles Almelo zijn TenCate (vezels en backing), Edel Grass (FIFA Preferred Producer van de kunstgrasmat), Sekisui Alveo (sportlayer) en Oranjewoud Sport (installatie en onderhoud). Commercieel directeur Bas van den Berg van Edel Grass licht toe: "Dit kunstgrassysteem bestaat uit meerdere lagen die allemaal op elkaar zijn afgestemd voor de beste demping, balrol, balstuit, slidingvriendelijkheid, loopcomfort en de grip van de noppen in het veld. Dankzij onze gezamenlijke systeemaanpak is de hoogst mogelijke kwaliteit gerealiseerd, alsook een lange levensduur. Dit verhoogt niet alleen de sportveiligheid, tegelijkertijd wordt ook het gebruik geoptimaliseerd en de duurzaamheid vergroot. De opeenvolgende goedkeuringen tonen dat ook aan".