Opnieuw stijging mobiel-internetgebruik in eerste kwartaal Vodafone

Persbericht van Vodafone Libertel NV

22 juli 2011 - Vodafone Nederland publiceert vandaag zijn eerstekwartaalcijfers (van april tot en met juni 2011) van het boekjaar 2011/2012. Vodafone boekte een operationele omzet van EUR 478 miljoen, een groei van 0,5 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig boekjaar. Het totale aantal aansluitingen steeg naar 5,1 miljoen, 8,1 procent meer dan in het eerste kwartaal van vorig boekjaar.

De belangrijkste ontwikkelingen in het afgelopen kwartaal op een rij.

Mobiel internet: forse stijging aandeel smartphones Mobiel internet blijft groeien: het eerste kwartaal van het nieuwe boekjaar liet een toename in het datagebruik zien van 169 procent ten opzichte van het eerste kwartaal vorig jaar. Het aandeel smartphones op het Vodafone-netwerk verdubbelde bijna ten opzichte van dezelfde periode vorig boekjaar. Om het gebruik van mobiel internet op reis net zo gewoon te maken als thuis, kondigde Vodafone onlangs nieuwe buitenlandtarieven aan. Zo is het nu mogelijk om voor EUR 2,- per dag 35 MB aan data te verbruiken in alle 42 Vodafone Passport-landen.

Zakelijke markt: groei vaste telefonie binnen mkb- en grootzakelijk segment
In het streven zijn zakelijke klanten totale communicatieoplossingen te bieden door de integratie van vast, mobiel, spraak en data, boekte Vodafone een aantal belangrijke successen in het eerste kwartaal. Het aantal vaste telefonieaansluitingen in het mkb- en grootzakelijke segment groeide met 25 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig boekjaar. Het aantal VastOpMobiel-abonnementen - specifiek bedoeld voor zzp'ers - verviervoudigde gedurende het eerste kwartaal. Voor zakenreizigers breidde de telecomaanbieder zijn Internet op Reis-bundels uit van 16 naar alle 42 Vodafone Passport-landen. Hierdoor kunnen zij onbezorgd hun smartphone gebruiken binnen de EU en op de meest populaire bestemmingen daarbuiten, zoals Turkije, Japan en Australië.

Duurzaamheid: bespaarmeter biedt inzicht in CO2-uitstoot medewerkers Vodafone lanceerde in het afgelopen kwartaal de CO2-bespaarmeter. Deze meter biedt bedrijven inzicht in hoeveel CO2 zij kunnen besparen door plaats- en tijdsonafhankelijk te werken, ook wel Het Nieuwe Werken genoemd. Door een slimmere inzet van woon-werkverkeer (zoals thuiswerken of op een ander tijdstip reizen), kunnen bedrijven veel CO2 besparen en bijdragen aan de vermindering van files. De meter loopt flink op wanneer bijvoorbeeld honderd medewerkers een dag minder naar kantoor gaan. Een bedrijf bespaart hierdoor gemiddeld 42.238 kg CO2 per jaar, wat gelijkstaat aan de uitstoot van meer dan vier keer rond de wereld per vliegtuig.

Strategie
Vodafone Nederland maakt innovatieve, mobiele leefritmes van zijn klanten mogelijk, door hen in staat te stellen hun werk en leven te organiseren op een manier die het beste bij hun individuele leefritme past. Voor ondernemers spant Vodafone zich in om producten en diensten aan te bieden die hen in staat stellen succesvol te zijn.

Opgemerkt dient te worden dat bovengenoemde cijfers niet zijn gecontroleerd door een onafhankelijk accountant en dat de statutaire jaarrekening nog niet is opgemaakt.

/ / / / / / / / / / / / / / / / / / / / /

Over Vodafone Libertel B.V.
Vodafone Nederland is het tweede mobiele telecommunicatiebedrijf in Nederland op basis van omzet en winstgevendheid en heeft ruim 5 miljoen klanten per 31 maart 2011. De hoofdkantoren zijn gevestigd in Maastricht en Amsterdam. Daarnaast zijn er kantoren in Son en Zaltbommel. Vodafone Nederland maakt deel uit van Vodafone Group, in omzet 's werelds meest vooraanstaande internationale mobiele telecommunicatiegroep, met circa 371 miljoen klanten per 31 maart 2011. Vodafone heeft momenteel deelnemingen in aandelenkapitalen in meer dan 30 landen verspreid over vijf continenten en circa 40 partnernetwerken wereldwijd. Voor meer informatie, ga naar www.vodafone.nl en www.vodafone.com.

Links:
http://over.vodafone.nl/

Noot voor redacties


Vodafone Libertel NV

Noot voor de red actie,

Razende Robot Reporter