Uniek scholingstraject voorbeeld voor de markt

Persbericht van Hemubo Almere BV

Hemubo Almere ontvangt burgemeester Jorritsma
Extra opleiding voor personeel Hemubo Betontechniek

ALMERE - Alle 35 personeelsleden van Hemubo Betontechniek hebben een unieke interne opleiding op gebied van betonreparatie gevolgd. De diploma's worden op 22-07-2011 uitgereikt door Annemarie Jorritsma-Lebbink, burgemeester van Almere.

De opleiding op MBO niveau-2 begon winter 2010, toen er door sneeuw en vorst gedurende zeven weken niet kon worden gewerkt. Het opleidingstraject is goeddeels intern verzorgd door leermeesters en eigen collega's met een grote betrokkenheid bij betontechniek. Ed van den Bosch, directeur van Hemubo Betontechniek is trots op zijn personeel. "Zeker voor oudere werknemers is een leven-lang-leren niet vanzelfsprekend; toch is het ook voor hen belangrijk om goed te worden bijgeschoold. Door deze opleiding beheerst iedereen alle relevante technieken. En kunnen wij nog beter dan voorheen onze klantenkring kwaliteit bieden."

Naast een technisch inhoudelijk programma, was er aandacht voor burgerschap. Een aantal niet-Nederlandse werknemers kon zo voldoen aan de vereisten voor inburgering. De opleiding onderstreept volgens Van den Bosch de kwaliteit van Hemubo Betontechniek als gecertificeerd bedrijf (ISO 9001). Tevens wordt voldaan aan de eisen van de nieuwe Beoordelingsrichtlijn.

Bij het studietraject werd door Hemubo intensief samengewerkt met ROC Midden-Nederland, opleidingsadviescentrum Fundeon en de stichting Landelijk Samenwerkingsverband Betonreparatiebedrijven, het unieke opleidingsinstituut voor betonreparatie in Nederland.

Het LSVB is opgericht om voor de hele sector vakbekwame mensen op te leiden. ''De beton reparatiesector kan alleen kwaliteit leveren, als we nu en in de toekomst over goed opgeleid personeel kunnen beschikken. Daarom hebben wij als eerste bedrijf ervoor gekozen alle medewerkers een dergelijke opleiding te bieden. Wij hebben in het verleden vaker aan de wieg gestaan van nieuwe ontwikkelingen. Dan past bij Hemubo Bouwtechniek," aldus Van den Bosch.

Niet alleen reikt de burgemeester van Almere de diploma's uit. Zij zet ook vijf jubilarissen in het zonnetje. Paul van Gool mag zich het eerste personeelslid van Hemubo noemen. Hij is veertig jaar in dienst van Hemubo Betontechniek. Freddy de Jong en Mike Vester zijn 25 jaar werkzaam bij hetzelfde bedrijfsonderdeel. Toon Jansen werkt even zo lang bij Mulder Schilders. En Jan Blom is 12,5 jaar in dienst van Hemubo Bouw.

Hemubo Almere is met ruim tweehonderd medewerkers gespecialiseerd in renovatie en onderhoud van vastgoed en civiele objecten. Het bedrijf omvat zes bedrijfsonderdelen: Hemubo Betontechniek, Hemubo Bouw, Mulder Schilders, Hemubo Installatietechniek, Hemubo Geveltechniek en Renoplan. De basis van het bedrijf werd begin jaren zeventig gelegd met Betontechniek. Het huidige bedrijf dateert van eind jaren negentig. Toen werden de bedrijfsactiviteiten overgenomen door de heren Van Hemert, Mulder en Van den Bosch. De afgelopen dertien jaar heeft Hemubo zich ontwikkeld tot het grootste vastgoedonderhoud- en renovatiebedrijf van Nederland. De omzet groeide in die tijd van 30 miljoen gulden in 1998 naar circa. 75 miljoen euro dit jaar.

Links:
http://www.hemubo.nl



Razende Robot Reporter