Gemeente Almere

Prettig de zomer door in de Molenbuurt!

22-07-2011

Na al weer drie succesvolle culturele zondagen met vele bezoekers, kunnen de buurtbewoners van de Molenbuurt nog gedurende drie zondagen gratis meedoen met diverse gratis workshops en activiteiten van verschillende Almeerse kunstenaars.

Meedenken aan herinrichting park

Harriët Bosman van het Kunstencentrum `de Kunstlinie' legt uit dat de ontwikkelde LANDART kunstwerken samen met de buurtbewoners zijn gemaakt. 'Tijdens de culturele zondagen kunnen buurtbewoners hun wensen kenbaar maken voor het park. De gemeente komt in het najaar met een plan om het park transparanter en aantrekkelijk te maken voor de buurt, waarbij de wensen van de buurtbewoners zo veel als mogelijk worden meegenomen in het plan.' Johan van Maare van Stichting De Schoor vult aan: `Ondertussen hebben vijftien bewoners zich opgegeven om mee te denken over het park en over de Molenbuurt zelf. Maar natuurlijk zouden we meer mensen willen enthousiasmeren om mee te denken over hun park en hun buurt, dus ik roep de bewoners op om zich bij onze groep aan te sluiten.'

Christian Wisse met de workshop `Tekenen en schilderen van bloemen en planten'

Op 24 juli staat de culturele zondag in het teken van de groentetuin van Christian Wisse. De tuin wordt weliswaar pas in september gemaakt, maar deze zondag is daarop alvast een aankondiging. Tijdens de workshops gaan de deelnemers werken met klei en alle deelnemers gaan samenwerken aan één kunstwerk in de vorm van een plant van klei.

Hoe de gekleide plant eruit zal zien? Dat hangt af van wie komt meehelpen. De inbreng van alle deelnemers is belangrijk: kinderen met fantasie voor de bloemen, kinderen met finesse voor de verfijnde details en volwassenen voor de verbinding.

Activiteiten

Iedere zondag worden de bezoekers van 13.00 - 16.00 uur gratis rondgeleid door het park langs de kunstwerken door het Waterlandtheater en kunnen kinderen om 15.00 uur bij het eerste prieel luisteren naar een muzikaal sprookje. Onder leiding van kunstenares Marja Thijssen kunnen buurtbewoners meewerken aan het mozaïek voor de buitenzijde van het buurthuis de Wieken. Daarnaast wordt gehaakt aan een sprookjesjurk in het park, kinderen kunnen zich laten schminken en meedoen met de diverse workshops van de Kunstbus. De Schoor organiseert diverse activiteiten en de kinderen kunnen zich vermaken op het springkussen voor het buurthuis. Om 16.00 uur is de muzikale afsluiting met AMP `Talent on stage' jongeren. Buurttalenten worden uitgenodigd zich aan te melden en ook zij kunnen wat van zich laten horen of zien met zang, breakdance of een rap.

Nog te volgen gratis workshops van Almeerse kunstenaars

24 juli - Christian Wisse met de workshop `Tekenen en schilderen van bloemen en planten'

31 juli - Saskia Burleson met de workshop `Maak je eigen graskunstwerk'7 augustus - Bertina Slettenhaar met de workshop `Sprookjesjurk van ontluikende bloemen'

De zes culturele zondagen worden onder meer mogelijk gemaakt door: Gemeente Almere, Kunstencentrum de Kunstlinie, de Schoor, Oranjewoud, Waterland Theater, Stichting de vrolijkheid, Baljetgroep en de Kunstbus.