Politie Gelderland-Zuid

Kentekenplaten-dief op heterdaad betrapt

Man steelt 8 kentekenplaten van 5 auto's

Ammerzoden, 22-07-2011 o Vrijdagochtend 22 juli rond 00.35 uur meldden twee getuigen dat zij een man achtervolgden die kentekenplaten van hun auto had gestolen. De politieagenten die ter plaatse kwamen hielden op de Kasteellaan, bij de gracht van kasteel Ammerzoden, vervolgens een man aan met doorweekte kleding.

De verdachte, een 25-jarige man uit Litouwen, werd door de melders aangewezen als de man die de kentekenplaten van hun auto had gestolen. Ook overhandigden de melders een aantal kentekenplaten die de verdachte tijdens zijn vlucht had weggegooid. Tijdens zijn vlucht was de man de gracht van het kasteel ingesprongen.

De aangehouden man is vermoedelijk ook de man die eerder op de avond problemen had gemaakt in een horecagelegenheid in Ammerzoden.

De man, die behoorlijk onder invloed van alcohol was, is overgebracht naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op tegen de man.

De melders deden aangifte van diefstal. In totaal nam de politie zeven kentekenplaten in beslag. Bij onderzoek bleek dat de verdachte er vermoedelijk acht heeft gestolen van vijf verschillende auto's. De eigenaren worden in kennis gesteld.

(00)

Laatst gewijzigd 22-07-2011 9:24 | © Regio Gelderland-Zuid |