Ingezonden persbericht


|                           |
|Gouda, 22 juli 2011         |
Zorgbelang Zuid-Holland start meldpunt bacterie Maasstad Ziekenhuis

Mede onder druk van de verscherpte toezichtstelling door de Inspectie voor de Volksgezondheid (IGZ) is het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam aanmerkelijk opener dan tot dusver over de besmetting met de multiresistente bacterie. Toch bereiken Zorgbelang Zuid-Holland geluiden dat individuele verontruste patiënten en andere betrokkenen niet op correcte wijze geïnformeerd worden. Reden voor Zorgbelang om, in afstemming met de Inspectie, een meldpunt te starten

Bij het meldpunt kan iedereen die zich onjuist geïnformeerd of bejegend voelt, of een klacht heeft over de behandeling, dit melden. Het meldpunt biedt ook individuele ondersteuning. Het meldpunt is vanaf maandag tijdens kantooruren te bereiken via telefoonnummer 0900 243 7070 (10 ct p/m). Daarnaast is het mogelijk informatie te vinden en uit te wisselen via het meldpunt op het sociale netwerk Deeljezorg.nl: http://deeljezorg.nl/groups/deel-je-zorg-over-maasstad-ziekenhuis/. Daar staat ook een link naar het online meldformulier. Zorgbelang Zuid-Holland staat in nauw contact met de Inspectie en heeft geregeld overleg met het ziekenhuis om tot een verbetering van de situatie te komen. Zorgbelang zal desgewenst een bemiddelende rol spelen of, als dat bij de melding aangegeven wordt, klachten anoniem met het ziekenhuis bespreken.

Verbeterafspraken
Zorgbelang Zuid-Holland heeft dit vandaag aan de directie van het ziekenhuis meegedeeld en hen er daarbij op gewezen dat op korte termijn verbetering in de informatievoorziening en klachtbehandeling noodzakelijk is. Zorgbelang heeft het ziekenhuis op hun tekortkomingen gewezen en verdere verbeteringen afgesproken. Zorgbelang zal de gemaakte afspraken nauwgezet controleren en bij nieuwe problemen direct aan de bel trekken bij het Maasstad.

Vragen
Voor algemene vragen over het ziekenhuis, de behandeling van of de verstrekte informatie door het Maasstad Ziekenhuis kan contact opgenomen worden met het loket van de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Dat kan tijdens kantooruren via het IGZ Loket, telefoonnummer 088 120 50 00 en loket@igz.nl. Zie ook www.igz.nl. Ook kan direct contact worden opgenomen met het Maasstad Ziekenhuis via telefoonnummer (010) 291 19 11 of info@maasstadziekenhuis.nl. Op haar website www.maasstadziekenhuis.nl heeft het Maasstad een overzicht van veelgestelde vragen opgenomen.