Ingezonden persbericht

Persbericht Kustwacht

Man over boord op het IJsselmeer, 22 juli, 20.00 uur

Hedenavond omstreeks 19.00 uur heeft het Kustwachtcentrum te Den Helder de melding ontvangen dat er op het IJsselmeer een opvarende van een catamaran over boord geraakt. De over gebleven opvarende is vervolgens met de catamaran naar de Friese kust gezeild en heeft daar alarm geslagen.

Om de over boord geraakte catamaranzeiler te zoeken heeft het Kustwachtcentrum de navolgende eenheden ingezet: KNRM reddingboten van Hindeloopen en Den Oever en een SAR helikopter van Defensie. Ook een particulier bergingsvaartuig heeft onmiddellijk hulp aangeboden.

Na een korte zoekactie is de vermiste opvarende, man, omstreeks 19.20 uur gevonden door het particuliere bergingsvaartuig No Limit. De man is vervolgens met de reddingboot van Hindeloopen naar de haven van Hindeloopen vervoerd en aldaar overgedragen aan een gereedstaande ambulance. De man heeft al met al ruim een uur in het water gelegen en vertoonde onderkoelingsverschijnselen.

Noot:

De zoekactie naar een mogelijke drenkeling in de Noordzee, voor de kust van Wassenaar, is reeds beëindigd. De vermiste persoon is in goede lichamelijke gezondheid aangetroffen in het duingebied.