Gemeente Lelystad

Negatief zwemadvies zwemstrand `t Bovenwater Lelystad

Vrijdag 22 juli 2011


De provincie Flevoland raadt mensen met ingang van 22 juli 2011 ten sterkste af te gaan zwemmen bij zwemstrand `t Bovenwater bij Lelystad. Uit watermonsters van het Waterschap Zuiderzeeland is gebleken dat er een te hoog gehalte aan blauwalg in het water zit.

Er gold vanaf 7 juli jl. voor `t Bovenwater al een waarschuwing, maar omdat er een stijgende lijn van het aantal blauwalgen is waargenomen is dat vandaag omgezet naar een negatief zwemadvies. Dit besluit is tot stand gekomen in overleg met de water- en strandbeheerder. Het strand blijft wel toegankelijk, maar zwemmen wordt dus ten zeerste ontraden. De situatie ter plekke wordt nauwlettend gevolgd door de strand- en waterkwaliteitsbeheerder. Op het strand zijn borden geplaatst om de mensen te waarschuwen.

Zwemwatertelefoon

Voor actuele informatie over het zwemwater in Flevoland kunt u bellen met de zwemwatertelefoon 0320-265700 of kijken op teletekst pagina 725. Mochten er problemen zijn met een bepaalde zwemplek dan worden de inwoners van Flevoland daar zo snel mogelijk van op de hoogte gebracht via de verschillende media (internet, kranten, radio).