Gemeente Lelystad

Ondertekening uitvoeringsovereenkomst startsein voor BIZ Stadshart

Vrijdag 22 juli 2011

Stadshart Zilverparkkade

Vrijdagmiddag 22 juli 2011 tekenden wethouder Fackeldey en voorzitter van het bestuur van de Bedrijven Investeringszone (BIZ) Stadshart Lelystad John Zegstroo gezamenlijk de uitvoeringsovereenkomst voor BIZ. Hiermee is de eerste knoop doorgehakt en komt een BIZ voor Lelystad weer een stapje dichterbij. De volgende stap is instemming van de raad met de verordening op de heffing en de invordering van een BIZ-bijdrage, waarna in het najaar een draagvlakmeting gehouden kan worden.

BIZ Stadshart

De ondernemers in het Stadshart willen het Stadshart nog aantrekkelijker maken door gezamenlijk activiteiten te ontwikkelen. De wens is om hiervoor een BIZ in het leven te roepen. Een Bedrijven Investeringszone bestaat uit een fonds waaraan alle ondernemers via een heffing op het onroerend goed bijdragen. Uit het fonds worden zaken betaald als de aankleding van de binnenstad, promotie en marketing. Het college van Lelystad ondersteunt het initiatief en heeft ook een rol in de samenwerking.

Stappen

Voordat een BIZ daadwerkelijk tot stand kan komen, is er een aantal wettelijke stappen te nemen. De ondertekening van de uitvoeringsovereenkomst is het startsein. Hierna moet de raad instemmen met een verordening op de heffing en de invordering van een BIZ-bijdrage. De verordening kan pas uitgevoerd worden wanneer blijkt dat er onder alle ondernemers in het Stadshart voldoende draagvlak bestaat voor een BIZ. De draagvlakmeting hiervoor wordt naar verwachting in oktober uitgevoerd.

Ambassadeur

Ter voorbereiding op de draagvlakmeting gaan de BIZ ambassadeurs zoals Wiebe van der Meulen

Wilco Noteboom, Dennis van Diemen, Ferry Arends en John Zegstroo de komende weken op pad. Zo willen ze BIZ Stadshart Lelystad op de kaart zetten bij de ondernemers in het Stadshart. Met de poster, waarop de slogan `Ik ga voor Biz' geĂŻntroduceerd wordt, kunnen ondernemers laten zien dat zij BIZ Stadshart Lelystad steunen.

Meer informatie over het BIZ Stadshart Lelystad is te vinden op www.lelystadshart.nl/ondernemersfonds. Ja