Ingezonden persbericht


PERSBERICHT 19 maart 2011Tilburg

2e Internationaal beachhandbaltoernooi Tilburg

Beachhandbal op topniveau

In navolging op het succes van vorig jaar organiseert T.S.H.V. Camelot van 22 tot en met 24 juli haar tweede internationale beachhandbaltoernooi. Het toernooi is het enige Nederlandse toernooi dat is aangesloten bij de Europese Beachtour. Net als afgelopen jaar wordt er beachhandbal gespeeld op Europees topniveau met wederom vele internationals. Onder andere het nationale team van Noorwegen, Het beste Russische team van dit moment (nummer 3 van Europa) en de Duitse top zullen schitteren op de beachvelden van Tilburg University.

Beachhandbal is de snelst groeiende beachsport in Europa en begint ook in Nederland terrein te winnen. Beachhandbal is een sport die draait om spektakel, entertainment en fair-play. Beachhandbal is, in tegenstelling tot indoor handbal, veel sneller, dynamischer en draait vooral om de show. Doelpunten worden daarom ook beloond door middel van een waarderingssysteem. De scheidsrechter bepaalt of er aan een doelpunt 1 of 2 punten wordt toegekend.

T.S.H.V. Camelot is in 2009 zelf 8e geworden op de Europese kampioenschappen voor clubteams. Daarnaast is het vorig jaar tweede geworden op de Nederlandse kampioenschappen en mag de club zich in 2011 met zowel de heren als dames senioren Nederlands Kampioen beachhandbal noemen.

Beachhandbal naar Nederland halen door middel van dit toernooi zorgt ervoor dat deze sport ook harder gaat groeien in Nederland. De ervaring is namelijk dat beachhandbal zien enthousiaste reacties teweeg brengt. Door de Europese top naar Tilburg te halen probeert T.S.H.V. Camelot dan ook het beachhandbal in Nederland te promoten.

Het toernooi zal georganiseerd worden in samenwerking met de gemeente Tilburg, WonenBreburg, Tilburg University en het Nederlands Handbal Verbond (NHV). Het toernooi vindt plaats op de buitenvelden van het Tilburg University Sports Center, Academielaan 5, in Tilburg.