Kleurrijke Vietnamese kunst op Deventer Kunstmarkt


Afsluiting expositie Colorful met extra openingsdag op zondag 24 juli in Diepenveen

DEVENTER, 20110717 -- Vrijdag 22 en zaterdag 23 juli toont Circle Art Next een deel van haar collectie Vietnamese kunst op de tweedaagse Deventer Kunstmarkt in de Lebuinuskerk te Deventer. Zondag 24 juli sluit Circle Art Next de kleurrijke expositie Colorful af met een extra expositiedag.

Vietnamese kunst in Deventer Lebuinuskerk
Circle Art Next toont op op 22 en 23 juli op de Deventer kunstmarkt een selectie kleurrijke Vietnamese kunstwerken uit de collectie. Van diverse Vietnamese kunstenaars zullen kunstwerken te zien zijn. Ook zal er speciale uitleg gegeven worden over de beroemde Vietnamese lacquerpaintings. Op de Deventer Kunstmarkt zijn 64 stands te zien waar de deelnemende beeldend kunstenaars uit geheel Nederland en enkele uit België en Duitsland hun werk tonen. Ook is er werk te zien van kunstenaars werkzaam in Frankrijk en Vietnam. De Deventer kunstmarkt is beide dagen gratis toegankelijk van 10:00 tot 17:00 uur.

Afsluiting kleurrijke expositie Colorful op zondag 24 juli
Op zondag 24 juli sluit Circle Art Next de expositie 'Colorful' af met een extra expositiedag. De voorgaande expositiedagen waren drukbezocht. Op verzoek zullen de kleurrijke kunstwerken nog een extra dag worden tentoongesteld.

Kunstliefhebbers Karin Nikkessen en Arne Keuning tonen een collectie van kleurrijke kunstwerken in hun huisgalerie in Diepenveen, een prachtig dorp vlakbij Deventer. Ze hebben een expositie samengesteld van kunstwerken van Nederlandse en Vietnamese kunstenaars, waaronder Guusje Beverdam, Trinh Tuan en Vincent van Ojen.

Kunstenaar Guusje Beverdam stond o.a. met haar keramiek in Stedelijk Museum Amsterdam, exposeert momenteel ook in Bremen en is bekend om haar "hartenbankje" bij het stadhuis in Enschede. Haar kunstwerken zijn kleurrijk en uitdagend.

Trinh Tuan is wereldberoemd om zijn laquerpaintings. Hij is professor aan het Industrial Fine Art College in Hanoi en is een vooraanstaand Vietnamese kunstenaar. Hij exposeerde zijn unieke lacquerpaintings in Kopenhagen, Bangkok, Hanoi en nu ook in Diepenveen. U ziet zijn verbeeldingskracht terug in cultuurhistorische laquerpaintings, welke hij met liefde voor de traditie heeft vorm gegeven.

Overzicht kunstenaars expositie Colorful Bekijk een preview van de expositie op:

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.186874661361898.45837.171825266200171&l=c5e2bd6c7f

Circle Art Next nodigt iedereen uit om kleurrijke kunstwerken te komen bekijken op zondag 24 juli van 13.00 tot 17.00 uur. Ook uw vrienden en familie zijn van harte welkom in onze huisgalerie in Diepenveen, een prachtig dorp vlakbij Deventer.

Over Circle Art Next
Karin Nikkessen & Arne Keuning zijn de initiatiefnemers achter Circle Art Next. Samen zijn ze liefhebber van kunst. Al ruim vijf jaar organiseren zij exposities op bijzondere locaties met kunstwerken van kunstenaars uit binnen- en buitenland.

Afgelopen najaar deed Circle Art Next mee met de Kunst10daagse in Bergen (Noord-Holland) en kreeg daar enthousiaste reacties en lovende recensies voor de getoonde kunstwerken. Ook komende jaar is Circle Art Next weer uitgenodigd voor dit vooraanstaand kunstevenement.

Lees meer over Circle Art Next op onze website of volg ons op Twitter of Facebook