Slotfeest Eurogames op 23 juli in Ahoy Rotterdam gratis toegankelijk

Persbericht van Ahoy Rotterdam

Sister Sledge, Betty en Rotterdam Zingt bij EuroGames Rotterdam

De legendarische Amerikaanse muziekformatie Sister Sledge is op zaterdag 23 juli in Ahoy Rotterdam de hoofdact van het slotfeest van de EuroGames, het belangrijkste homo- en lesbosportevenement van Europa. Met de komst van de dames van Sister Sledge, die grote hits scoorden als We Are Family en Lost In Music, haalt Rotterdam op 23 juli een grote internationale naam naar de stad. Daarnaast geven Betty en Yuli Minguel acte de présence in Ahoy Rotterdam en ook het grote meezingfestijn Rotterdam Zingt staat op het programma van het slotfeest. Dit slotfeest is gratis toegankelijk en bezoekers kunnen tickets via www.eurogames2011.eu uitprinten.

13e editie EuroGames
Rotterdam kleurt van 20 t/m 24 juli 2011 in alle kleuren van de regenboog met de komst van de 13e editie van de EuroGames. Het homo- en lesbosportevenement dat elke twee jaar in een andere Europese stad wordt georganiseerd, heeft dit keer de havenstad als gaststad gekozen. Met de komst van de EuroGames ontvangt Rotterdam zo'n 4000 sporters die 21 verschillende soorten sporten beoefenen. Het evenement is toegankelijk voor iedereen ongeacht culturele achtergrond, geaardheid of sekse. De sportactiviteiten vinden plaats in Ahoy, het Topsportcentrum, Sportboulevard Dordrecht en 8 andere locaties in Rotterdam.

Colour Festival; uitgebreid muziek-, kunst- en feestprogramma in de stad
Het Colour Festival is een Rotterdams initiatief en voegt vanaf 20 juli muziek, kunst en feest toe aan het sportgedeelte van de EuroGames. In Ahoy presenteren de EuroGames op zaterdag 23 juli diverse grote artiesten, het programma is gratis toegankelijk. Het Amerikaanse Sister Sledge reist speciaal voor het slotfeest af naar Rotterdam en sluit op zaterdagavond 23 juli de EuroGames af met een groots optreden in Ahoy. Ook poppunkband Betty en soulzangeres Yuli Minguel staan op het programma die avond. Het programma wordt geopend door het meezingfestijn van Rotterdam Zingt.

Volop activiteiten in Rotterdam
Naast het muziekprogramma bruist Rotterdam van de activiteiten. Er is een uitgebreid clubprogramma met oa. White Party Gay Palace, Herr Zimmerman, Sin en Pink Clinic. Bovendien programmeren diverse openminded horecazaken mee, waaronder Rotown, club Vibes, Voight, Stalles en Exit en nog vele anderen. Diverse homobelangenorganisaties hebben ook hun plekje binnen het programma veroverd. Het COC organiseert de Kunstroute, Rotterdam Verkeert opent de discussie met het Start Symposium EuroGames en Humanitas organiseert OUD en Proud, een speciaal programma ontwikkeld voor roze ouderen. Voor ieder wat wils: check de site www.colourfestival.nl voor alle side events.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

*

Links:
http://www.eurogames2011.eu



Razende Robot Reporter