Ingezonden persbericht


Persbericht, 20 juli 2010

Nederlands ijs voor tijdelijke 'house of hockey' in Nieuw Zeeland

Van 23 juli tot 3 augustus a.s. is Nieuw Zeeland gastheer van Amerikaanse en Canadese professionele ijshockeyspelers. In een serie van 3 demonstratiewedstrijden in Auckland, Christchurch en Dunedin zullen zij zo'n tienduizend bezoekers per wedstrijd vermaken met top entertainment op een tijdelijke ijshockeybaan uit Nederland.

Voor deze demonstratiewedstrijden zijn verschillende spelers uit de Amerikaanse en Canadese eredivisie geselecteerd, waaronder een aantal sterspelers van de National Hockey League (NHL) en American Hockey League (AHL). De media-aandacht voor deze happening is enorm. Niet in de laatste plaats omdat dit staaltje van logistiek en strakke planning mede mogelijk is gemaakt door een tijdelijke ijshockeybaan die binnen 36 uur wedstrijdklaar is. Deze ijsbaan voldoet overigens volledig aan de eisen van de internationale ijshockeyfederatie. Dat is volgens de Nieuw Zeelandse organisatoren dan ook een van de redenen dat er voor Nederlands ijs gekozen is. Daarnaast is het feit dat het Nederlandse systeem tot 40% energiezuiniger is dan traditionele ijsbanen, een argument geweest om met de Nederlandse producent Ice-World het ijs op te gaan. Dit bewijst maar eens temeer dat Nederland haar naam als schaatsnatie eer aandoet! ------
Meer informatie
http://www.stuff.co.nz/sport/other-sports/4732130/New-Zealand-to-host-ice-hockey-showdown http://www.youtube.com/iceworldrinks (zó snel werkt het)