NCRV

RadioLab: Sprookjesmakers, een nieuwerwets hoorspel

Ingezonden door NCRV op 21 juli, 2011 - 09:25



zaterdag 23 juli 2011 - 20:00 uur
Zender:
Radio 1

In het kader van het RadioLab op Radio 1 presenteert Jurgen van den Berg zaterdag Sprookjesmakers, een nieuwerwets hoorspel vanuit de Jansbrugkelder aan de Oudegracht in Utrecht.

In Sprookjesmakers vertellen schrijvers, acteurs, wetenschappers en andere bijzondere mensen een lichtvoetig, grappig en spannend sprookje, gebaseerd op het nieuws uit de afgelopen week. Zij worden daarbij begeleid op de piano door René M. Broeders, onder meer bekend van comedygroep Op Sterk Water. De sprookjes laten de luisteraar ontsnappen aan de waan van de dag, zonder daarbij het nieuws uit het oog te verliezen.

In deze pilot vertellen schrijver-dichter Ellen Deckwitz, theatraal verteller Wijnand Stomp, schrijver/dichter/theatermaker Bernhard Christiansen en podium- en poëziekunstenaar Maud Vanhauwert hun sprookjes van deze week.

Sprookjesmakers is een idee van Karlijn Vernooij (NCRV Radio 1) en Mariangela de Lorenzo (freelancer en oprichter van het creatieve platform Cult Dealer Enzo). Vernooij was vorig jaar een van de winnaars van de RadioLab-trofee, met het programma Verhalenvertellers voor het RadioLab 2010.
Presentator:
Jurgen van den Berg