Gemeente Almelo

Streetball op de Koornmarkt

22 juli 2011 - Zaterdag is op de Koornmarkt een voorronde van Streetball Masters 2011, een initiatief van de Nederlandse Basketball Bond.

Poster Streetball Masters Almelo

Streetball is basketballen op straat met teams van drie spelers. De Streetball Masters begint om 10.00 uur met een clinic voor kinderen door oud-eredivisiespeler Sanders Jackson en oud-international Matthieu ten Dam uit Almelo. Aanmelden kan via het emailadres hiernaast.

Vanaf 11.45 zijn de eerste 3-tegen-3 wedstrijden en kunnen deelnemers meedoen aan de 2K Games 3 Point Contest, de Dunk Contest en de Basketball Race4Fun. Alles wordt opgeluisterd door DJ Izzy.

Nederlands Kampioen Streetball 2011

Het is de zevende voorronde van de Streetball Masters en het is de eerste keer dat Almelo speelstad is. De winnaars gaan naar de finale op 7 augustus in Den Haag, waar wordt gestreden om de titels Nederlands Kampioen Streetball 2011. Daar maken ze ook kans op deelname aan het Moscow Open, het officieuze WK Streetball.

De voorronde op de Koornmarkt is een initiatief van Triple Diamond Training, de organisatie van Matthieu ten Dam, in samenwerking met de baskerballverenigingen Uitsmijters en Stars '84, Sportbuurtwerk Almelo en de Nederlandse Basketball Bond.

Trefwoorden: basketball, Streetball Masters. voorronde, Koornmarkt, Nederlandse Basketball Bond, Mathhieu ten Dam.