Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Den Haag, 20 april 2011

PLEIN OPEN FESTIVAL MAAKT EERSTE
NAMEN BEKEND

Met de editie van 2010 ging Plein Open terug naar haar roots en ging voor een volledig Haags programma. Daarbij werd er gekozen voor een bijzondere podiumopstelling, twee podia rug aan rug midden op het Spuiplein in Den Haag. Het was een daverend succes, het publiek kon om de twee podia heen blijven wandelen voor non-stop muziek. Er ontstond een echt 'dorpse' sfeer, intiem en gezellig. Waarom sleutelen aan iets wat een succesformule blijkt te zijn, dus ook dit jaar zal het festival voor hetzelfde opstelling gaan. Plein Open 2011 wil op 23 juli wederom bewijzen dat Den Haag bol staat van het talent en is weer op zoek gegaan naar de beste lokale acts van nu. De organisatie maakt alvast de volgende namen bekend: Handsome Poets, Clipslice, Buoy Royale en Houses.

Handsome Poets behoeft geen introductie. Het meest opmerkelijke succesverhaal van 2010 is waarschijnlijk van deze band. De catchy single Dance (The War Is Over) van Handsome Poets is veel gedraaid op 3FM en leverde de jonge heren een minuutje in De Wereld Draait Door op. Houses, volgens Matthijs van Nieuwkerk de meest veelbelovende indie-band van dit moment, maakte indruk met het nummer 'Stay with me', de debuutsingle van de formatie. Het leverde een plek in de programmering van Noorderslag op, en met 'Suicide' kreeg de band een nominatie voor VPRO's Song van het Jaar.

Plein Open besteedt ook graag aandacht aan twee absolute nieuwkomers, Clipslice en Buoy Royale. Een student sonologie die dubstep met idm, glitch en drum 'n bass combineert, dat is Clipslice in een notendop. Na jarenlang experimenteren met electronische muziek heeft hij samen met Daijobu & The Specialist hun eerste release 'Glaswerk' op Antilounge 8 uitgebracht. Talloze demo's werden ons toegestuurd om te spelen op Plein Open. De grote verrassing was toch wel Buoy Royale. Hij is muzikant en tegelijkertijd een opkomende urban muziek songwriter. Hij is in de underground alsmede commercieel in Europa bezig geweest en liedjes gecomponeerd/geschreven voor ontelbare opkomende artiesten, zoals Pure Addicted (NL) en Danielle Alis (VS). "Duidelijke heldere catchy synth beats en coole samples en teksten. Ik ben hier om te entertainen!" -aldus Buoy Royale.

Het Plein Open Festival is een initiatief van het Haags Pop Centrum. Plein Open wordt dit jaar mede mogelijk gemaakt door onder andere de Gemeente Den Haag en het Norma Fonds. Daarnaast wordt Plein Open ondersteund door media partner 3VOOR12 Den Haag. Het Plein Open festival is vrij toegankelijk. Naast haar twee podia is er ook een festivalmarkt en een uitgebreide speelplek voor kinderen verzorgd door WBS Evenementen. Na het buitenevenement vindt Plein Binnen plaats op de Grote Markt (PopHotSpot) in Den Haag. Meer informatie over het festival is te vinden op www.pleinopen.nl.
---



Ingezonden persbericht