Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Den Haag, 20 juli 2011

Cirkel weer rond met Burma Shave op Plein Open 2011

De Haagse band Burma Shave en het Plein Open festival hebben een gezamenlijke geschiedenis. Ooit begon Burma Shave in de oefenruimten in het Haags Pop Centrum. Jarenlang repeteerde de band aan hun repertoire dat eerst richting funkrock ging en daarna steeds meer alternatieve invloeden kreeg. Hun op Tom Waits geschoeide "swampie grooverock" was een origineel geluid tussen de honderden rockbands die in Den Haag actief waren.

Ooit maakten "de Burmies" (Remco Prins, Paul Krispijn, Lennart Bes, Michael de Vos en Niels Göbel) hun festivaldebuut op het HPC Plein festival in 1988. Daarna ging het ineens hard met de band. Hun huurbusje stond ieder weekend voor de laad en losplaats van het HPC. De band toerde in binnen en buitenland. In ieder jeugdhonk werd hun culthit "Hippies" grijs gedraaid. De Burmies waren hot en de heren scoorden een dikke platendeal met een Frans sublabel van Sony.

In 1996 sloot Burma Shave het Plein Open festival af. Het optreden was een doorslaand succes, de Burmies funkten en rockten het Spuiplein plat. Ook op de Haagse KoninginneNach was de band een graag geziene act die meerder keren pleinen in de Haagse binnenstad plat speelde. Het optreden met Vader Abraham (Pierre Kartner) onder de naam "Burma Smurf" in het Paard was onvergetelijk en is tekenend voor de humor van de bandleden. De band vertrok uiteindelijk naar de oefenruimten van Henk Koorn aan de Lepelstraat waar nog jaren succesvol werd gewerkt aan hun imposante staat van dienst.

Uiteindelijk stopte Burma Shave, onder meer vanwege het verhuizen van Paul Krispijn naar Finland.

Toen het bericht naar buiten kwam dat Burma Shave in 2011 een aantal reünie optredens ging doen, aarzelde het HPC geen moment. Burma Shave moet op Plein Open staan. En zo geschiedde. Dit optreden zal bij velen een geweldig en misschien wel nostalgisch gevoel opleveren. Dat dit optreden hoe dan ook legendarisch zal worden staat nu al bijna vast. Als rechtgeaarde Haagse popliefhebber mag je dit optreden eigenlijk niet missen!

Plein Open vindt plaats op zaterdag 23 juli. De show van Burma Shave start om 21.30 uur op podium west.

Het Plein Open Festival is een initiatief van het Haags Pop Centrum. Plein Open wordt dit jaar mede mogelijk gemaakt door onder andere de Gemeente Den Haag. Daarnaast wordt Plein Open ondersteund door media partner 3VOOR12 Den Haag. Het Plein Open festival is vrij toegankelijk. Meer informatie over het festival is te vinden op www.pleinopen.nl.
---



Ingezonden persbericht