Ingezonden persbericht


Afdeling Communicatie
Hilversum, 22-07-2011

Radio
TROS KAMERBREED
Uitzending zaterdag 23 juli
Radio 1 - 11.04 uur

JORIS VOORHOEVE TE GAST BIJ TROS KAMERBREED

In TROS KAMERBREED deze zomer elke week een gesprek met één gast. Met mensen die jarenlang elke dag op het Binnenhof rondliepen, maar de politiek nu van enige afstand volgen. Gesprekken over de huidige politiek-maatschappelijke ontwikkelingen en over een leven nà de politiek.

Deze week is Joris Voorhoeve te gast in TROS KAMERBREED.

Jarenlang was hij een prominent VVD-politicus: in de jaren 80 fractievoorzitter in de Tweede Kamer en in de jaren 90 minister van Defensie. Hij verliet de politiek en uiteindelijk ook de VVD, toen deze partij ging samenwerken met de PVV. Voorhoeve is nu lid van D66. Voorhoeve houdt zich z'n hele werkzame leven al bezig met internationale kwesties. Hij is lector Internationale Vrede, Recht en Veiligheid aan de Haagse Hogeschool, hoogleraar Internationale Organisaties aan de Universiteit van Leiden en voorzitter van de raad van toezicht van Oxfam Novib.

Onlangs publiceerde hij het boek 'Negen plagen tegelijk. Hoe overleven we de toekomst?' , over wereldwijde problemen als honger, ziekte en klimaatverandering.

Kees Boonman praat met Joris Voorhoeve over zijn afscheid van de VVD, over zijn visie op de Nederlandse politiek en over internationale ontwikkelingen.

Voor meer informatie: www.troskamerbreed.nl.