Politie Groningen

Zaterdag 23 juli 2011

Provincie Groningen, 23-07-2011

Politie zoekt hondenbezitter na bijtincident

GRONINGEN De politie is op zoek naar de bezitter van een herdershond, die vrijdagavond betrokken was bij een bijtincident. Een 20-jarige jongeman zat aan de Onlandse Dijk bij de halfpipe. Een loslopende herdershond beet de man in zijn been. Hij moest voor behandeling aan de bijtwonden naar het ziekenhuis. De eigenaar van de hond is doorgelopen. Het gaat om een blanke man, ongeveer 35-40 jaar, kort zwart/grijs haar met een slank postuur. Hij droeg een zwart bomberjack en had een kindje van een jaar of twee bij zich. De politie komt graag in contact met de eigenaar van de hond. Ook andere mensen die op basis van het signalement in combinatie met herdershond en kind denken te weten om wie het gaat, kunnen contact opnemen met de politie.

Telefoon:0900-8844 (lokaal tarief) of Meld Misdaad anoniem 0800-7000.

Mail:via de website

Twitter: @peter_boekweg

Fietser gewond bij botsing

GRONINGEN Een 51-jarige fietser uit Groningen is vrijdagochtend gewond geraakt. De man fietste over de Brailleweg in zijn woonplaats en kreeg geen voorrang van een 24-jarige plaatsgenoot die vanaf de fietsbrug kwam fietsen. De 51-jarige man viel en kwam met zijn hoofd op het trottoir terecht. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Bij controle van de fiets van de 24-jarige bleek de voorrem niet te werken. De politie maakt een rapportage van het ongeval.

Fietsster aangereden door bus

STADSKANAAL Een 67-jarige fietsster uit Stadskanaal is vrijdagmiddag gewond geraakt. De vrouw is op het Geert Teisplein in haar woonplaats aangereden door een bus. De fietsster kwam ten val en liep letsel op in haar gezicht. De vrouw is overgebracht naar het ziekenhuis. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is nog onduidelijk. De politie maakt een rapportage.

Aanhouding na duw van trap

DELFZIJL De politie heeft vrijdagavond een 30-jarige bewoner van het asielzoekerscentrum in Delfzijl aangehouden. De man wordt ervan verdacht een 31-jarige medebewoner van een trap te hebben geduwd. Het slachtoffer is met verwondingen aan het hoofd overgebracht naar het ziekenhuis. De verdacht is ingesloten voor nader onderzoek en krijgt een toegangsverbod voor het asielzoekerscentrum.

Auto tegen boom

OUDESCHANS Een 41-jarige automobiliste uit Bellingwolde is vrijdagmiddag met haar auto tegen een boom beland. De vrouw reed over de Koudehoek in Oudeschans en verloor door onbekende oorzaak de macht over het stuur. In de auto zaten verder nog een 11-jarig jongetje en een 4-jarig meisje. Alle drie inzittenden zijn met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De
verkeersongevallendienst heeft onderzoek gedaan, maar geen oorzaak voor het ongeval kunnen vaststellen en geen gebreken aan de auto geconstateerd. De politie maakt een rapportage van het ongeval.

Man vernielt ruiten

GRONINGEN Een 48-jarige inwoner van Groningen is vrijdagavond aangehouden voor vernieling van ruiten. De man had eerst op de Meeuwerderweg bij een willekeurige woning de ruit van een voordeur vernield met een fles drank. Daar wist de vernieler nog te ontkomen. Even later vernielde de man een autoruit op de Winschoterkade. De eigenaar van de auto zat in zijn auto en stond daar even stil, toen hij plotseling glasgerinkel hoorde. Het signalement van beide vernielers kwam overeen en de man kon worden aangehouden. Hij leek onder invloed van alcohol. De man is aangehouden en ingesloten in het cellencomplex. De politie maakt proces-verbaal op.

Fietsster gewond bij aanrijding

APPINGEDAM Een 48-jarige fietsster uit Appingedam is vrijdagavond in haar woonplaats gewond geraakt. Op de kruising van de Jukwerderweg met de Westersingel zag een 35-jarige automobilist uit de gemeente Loppersum de vrouw over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. De fietsster is met verwondingen aan het hoofd overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een rapportage van de aanrijding.

Fietsendief aangehouden

GRONINGEN De politie heeft vrijdagavond een 44-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man had vanaf de Beren in Groningen een afgesloten fiets weggenomen. De eigenaar van de fiets ging op zoek naar zijn fiets en zag de verdachte op een gegeven moment met zijn fiets lopen. De gealarmeerde politie kon de man aanhouden. Het slot van de fiets bleek vernield. De verdachte had in zijn tas diverse gereedschappen. Deze zijn in beslag genomen. De man is ingesloten voor verhoor.

Alcomobilist veroorzaakt aanrijding

FARMSUM Een 34-jarige automobilist uit Farmsum moest vrijdagavond zijn rijbewijs inleveren. De man reed met een lekke band en nam vervolgens op de kruising van de Duurswoldlaan met de Oosterveldweg in Farmsum de bocht erg ruim. Hierdoor botste hij tegen een andere auto op, welke lichte schade opliep. De man was onvast ter been en sprak onsamenhangend. Bij controle bleek hij onder invloed van 805 µg/l (ongeveer 1,9 promille) alcohol. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Tweetal op kerkhof aangehouden

WESTERLEE De politie heeft op het kerkhof aan de Hoofdweg in Westerlee vrijdagavond twee personen aangehouden. Het gaat om een 28-jarige vrouw uit Oude Pekela en een 29-jarige man uit Beerta. Een getuige had het tweetal met zaklampen zien struinen over het kerkhof. Toen de gealarmeerde politie aankwam, wilden ze net in hun auto stappen. Het stel ontkende op het kerkhof te zijn geweest, maar voetsporen verraden het tegendeel. Op het kerkhof bleek bij een graf een aantal koperen buizen te zijn verbogen. Ook waren twee betonnen pilaren vernield. Hierop is het duo aangehouden voor poging diefstal en vernieling. De twee zijn ingesloten voor verhoor. De politie maakt proces-verbaal op.

Beginnend bestuur rijbewijs kwijt

SCHEEMDA Een 25-jarige automobilist uit Blijham moest vrijdagnacht zijn rijbewijs inleveren. De man reed slingerend over de A7 bij Scheemda. Bij controle bleek hij onder invloed van 520 µg/l (ongeveer 1,2 promille) alcohol. Hierop is het rijbewijs van de beginnend bestuurder ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Aanhouding na opgeven valse naam

WINSCHOTEN Een 29-jarige inwoner van Heiligerlee is vrijdagnacht aangehouden voor het opgeven van een valse naam. De man liep met een geopende fles bier over het Marktplein van Winschoten. Agenten spraken de man aan en zeiden dat hij de bierfles moest inleveren. Dit weigerde hij. Ook weigerde hij een identiteitsbewijs te laten zien. Hij gaf vervolgens een naam op, waarbij agenten sterk twijfelden aan de juistheid. Hierop is de man aangehouden. Op het politiebureau bleek hij wel een identiteitsbewijs te hebben en bleek de eerder opgegeven naam inderdaad onjuist. Hij is met een bekeuring van 270 naar huis gestuurd.

Aanhouding na mishandeling

GRONINGEN De politie heeft vrijdagnacht in de Peperstraat in Groningen een 25-jarige Stadjer aangehouden. De man wordt ervan verdacht in een horecagelegenheid een 19-jarige plaatsgenoot te hebben mishandeld. Het slachtoffer liep hierdoor een verwonding op in zijn gezicht. Het is onduidelijk hoe de ruzie is begonnen. De verdachte is aangehouden en ingesloten voor verhoor. Hij ontkent te hebben geslagen. De politie maakt proces-verbaal op.

Bromfietser begaat diverse overtredingen

GRONINGEN Een 22-jarige bromfietser uit Groningen heeft vrijdagavond vier bekeuringen gekregen. Agenten zagen de man door de Muurstraat rijden, terwijl hun bekend was dat de bestuurder niet in het bezit was van een rijbewijs. Hij kreeg een stopteken, maar wist te ontkomen. Via cameratoezicht werd de man met zijn bromfiets later die avond weer gezien. Nu kon hij wel worden aangehouden. Hij is bekeurd voor rijden zonder rijbewijs, onverzekerde bromfiets, rijden in voetgangersgebied en negeren van het stopteken.

Snelle automobilist rijbewijs en auto kwijt

SCHEEMDA Een 24-jarige automobilist uit Veendam moest vrijdagnacht zijn rijbewijs en auto inleveren. De man reed met een snelheid van boven de 200 km/uur over de A7 bij Scheemda. Op enig moment is hij aan de kant gezet. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd. De Veendammer is al eerder betrapt op forse snelheidsovertredingen, daarom is ook zijn auto in beslag genomen. Bovendien wordt hij aangemeld voor eenEducatieve Maatregel Gedrag en verkeer. De politie maakt proces verbaal op.

Vrachtwagenchauffeur bekeurd voor onvoldoende rust

GRONINGEN Een 61-jarige vrachtwagenchauffeur uit Polen is vrijdagmiddag beboet. De man werd op de A7 bij Groningen gecontroleerd. Hij bleek onvoldoende rust te hebben genomen en te veel rijuren op één werkdag te hebben gemaakt. Voor beide overtredingen is de man beboet (in totaal 1100). Bovendien moet de chauffeur verplicht 11 uur rust nemen.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde vrijdag 22 juli op diverse plaatsen het verkeer. Snelheidscontroles:


- Ter Apelkanaal, N366: aantal geregistreerde voertuigen: 1763, aantal overtredingen: 10, hoogst gemeten snelheid: 119 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.


- Grootegast, Ipo Haaimaweg: aantal geregistreerde voertuigen: 145, aantal overtredingen: 15, hoogst gemeten snelheid: 105 km/uur, maximum toegestane snelheid: 60 km/uur.

Op de Zuiderweg in Groningen is gecontroleerd op het dragen van de autogordel. Tien automobilist kregen een bekeuring. Daarnaast zijn twee automobilisten bekeurd voor het niet kunnen tonen van rij- of kentekenbewijs en één voor niet handsfree bellen. Ook is een bromfietser bekeurd voor een loshangende kinband.

Ook op de Lindensteinlaan in Leek is gecontroleerd op het dragen van de autogordel. In totaal zijn 550 voertuigen gecontroleerd, waarvan 10 bestuurders zijn bekeurd voor het niet dragen van de gordel. Daarnaast is één automobilist bekeurd voor niet afgedekte lading op een aanhangwagen.