Politie Gelderland-Zuid

Afsluitende alcoholcontrole Vierdaagsefeesten

Nijmegen, 23-07-2011 o Vrijdagavond en nacht, de slotavond van de feesten, werd tussen 21.00 uur tot 06.00 uur door de politie op alcohol gecontroleerd op de Prins Mauritssingel. Van de 973 bestuurders die moesten meewerken aan een blaastest waren er 13 van hen in overtreding en bleken meer te hebben gedronken dan wettelijk is toegestaan. De uitslagen varieerden van 185 (BB) tot 560 ug/l. Tegen hen werd proces-verbaal opgemaakt.

Weekoverzicht

Gedurende de Vierdaagsefeesten controleerde de politie ook dit jaar weer grootschalig op alcoholgebruik in het verkeer. Veilig thuiskomen stond tijdens de Vierdaagsefeesten immers voorop. In en rondom Nijmegen vonden dagelijks controles plaats op wisselende tijdstippen en locaties. Het team Verkeershandhaving werkte hierin traditiegetrouw samen met het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD). Voor het eerst dit jaar werkte ook Politie Gelderland-Midden aan een aantal controles mee. Een speciaal BOB-promotieteam sloot bij de controles aan om de boodschap dat alcohol en verkeer niet samengaan extra kracht bij te zetten.

Overtredingspercentage minder dan 1%

Deze week werd bij bijna 8400 bestuurders een blaastest afgenomen. Tegen 72 bestuurders werd proces-verbaal opgemaakt omdat zij meer hadden gedronken dan de wettelijk toegestane limiet. Hoewel elke bestuurder die met teveel drank op rijdt er één te veel is, is de politie tevreden over het resultaat. Het overtredingspercentage ligt onder de 1%, dit is onder het landelijk gemiddelde. Vanuit preventief oogpunt is voor en tijdens deze week ruim aandacht besteed aan te nemen maatregelen. Het overgrote deel van de bezoekers van de Vierdaagsefeesten regelde een BOB of ander vervangend vervoermiddel. (14)

Laatst gewijzigd 23-07-2011 11:29 | © Regio Gelderland-Zuid |