Politie Twente

Automobiliste gewond bij aanrijding Losser
Een 64-jarige automobiliste uit Overdinkel raakte vrijdag 22 juli gewond bij een aanrijding in Losser.

Vrijdagmorgen 22 juli omstreeks 10.00 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Oldenzaalsestraat in Losser. Een 46-jarige automobilist uit Oldenzaal reed over de Oldenzaalsestraat, gaande in de richting van Losser. Hij merkte een voorhem stilstaande auto, die links af wilde slaan, te laat op. De 46-jarige maakte een stuurcorrectie naar links, om niet in aanrijding te komen met de stilstaande auto en kwam hierdoor op de verkeerde weghelft. Op dat moment reed daar een 64-jarige automobiliste uit Overdinkel, gaande in de richting van Oldenzaal. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De 64-jarige automobiliste raakte gewond en werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2011070065)

Fietser gewond bij eenzijdige aanrijding Hengelo
Een 36-jarige fietser uit Hengelo raakte zaterdag 23 juli ernstig gewond na een val van zijn fiets.

Zaterdag 23 juli omstreeks 01.45 uur kreeg de politie melding van een eenzijdige aanrijding op de Oldenzaalsestraat in Hengelo. Een 36-jarige man uit Hengelo fietste over de Oldenzaalsestraat. Door dat de man, mogelijk onder invloed van alcohol, een onverwachte beweging maakte met zijn fiets kwam hij ten val. De man was recht op zijn gezicht gevallen en raakte ernstig gewond. Hij werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2011070352)

Man aangehouden voor vernielen bedrijfsbus Glanerbrug
Een 28-jarige man uit Enschede werd zaterdag 23 juli aangehouden, omdat hij een bedrijfsbus had vernield.

Zaterdagmorgen 23 juli omstreeks 05.45 uur kreeg de politie melding van een vernielde bedrijfsbus aan de Gronausestraat in Glanerbrug. Een onbekende man vernielde de auto, door tegen de auto te trappen en te slaan. Agenten konden de man ter plaatse aanhouden. De 28-jarige Enschedeër verkeerde duidelijk onder invloed van alcohol. Hij is aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau. (2011070369)

Twee mannen aangehouden
Holten
Een 42-jarige man en een 46-jarige man, beiden woonachting in Arnhem, werden zaterdagmorgen 23 juli aangehouden, omdat zij in het bezit waren van inbrekerswerktuig.

Zaterdagmorgen 23 juli omstreeks 04.00 uur zag een oplettende getuige twee mannen verdacht ophouden bij een horecagelegenheid aan de Stationsstraat in Holten. De getuige gaf een goed signalement van de mannen en het kenteken van hun voertuig door. Toen de politie arriveerde ging de auto er snel vandoor in de richting van de Larenseweg. De politie gaf een stopteken, waaraan de bestuurder voldeed. Beide inzittenden konden zich niet legitimeren en gaven een valse naam op. In de auto lagen diverse inbrekerswerktuigen, waaronder bivakmutsen en een breekijzer. Het tweetal werd aangehouden en zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Op de deur van de horecagelegenheid werden verse braaksporen aangetroffen. Mogelijk dat beide mannen verantwoordelijk zijn voor de inbraak in de horecagelegenheid. (2011070350)

Zwaar dronken snorfietser komt in aanrijding met een boom Almelo
Een 34-jarige dronken snorfietser uit Almelo raakte zaterdag 23 juli licht gewond bij een eenzijdige aanrijding.

Zaterdag 23 juli omstreeks 02.15 uur kreeg de politie melding van een eenzijdige aanrijding op de Haven Noordzijde in Almelo. Enkele bewoners van de Haven Noordzijde werden wakker van een harde klap voor hun woning. Een 34-jarige man verloor de controle over zijn snorfiets en was tegen een boom tot stilstand gekomen. De snorfiets bleek total-loss. Ambulancemedewerkers hebben de man ter plaatse geholpen aan zijn verwondingen. Omdat het vermoeden bestond dat de snorfietser, een 34-jarige man uit Almelo, zwaar alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 2,31 promille uit. De man was niet in het bezit van een geldig rijbewijs, deze was al eerder ongeldig verklaard. Proces-verbaal zal worden opgemaakt. (2011070333)

Dronken automobilist aangehouden Enschede
Een 22-jarige man uit Enschede werd vrijdag 22 juli aangehouden, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde. De auto waarin de man reed bleek te zijn voorzien van een vals kenteken.

Vrijdagavond 22 juli omstreeks 23.30 uur wilden surveillerende agenten een automobilist controleren, op de Lijsterstraat in Enschede. Hij viel op doordat hij verkeerde verlichting voerde. In plaats van te stoppen ging de bestuurder er snel vandoor. Agenten konden de man op de Mozartlaan aanhouden. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 22-jarige man uit Enschede, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 0,97 promille uit. Bij navraag bleek dat de man niet in het bezit is van een geldig rijbewijs. Het kenteken op de auto kwam niet overeen met de auto. De man bleek met een vals kenteken rond te rijden. De 22-jarige wordt verdacht in het verleden vaker te hebben gereden met auto's voorzien van valse kentekenplaten. De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2011001703)

Automobilist gaat er van door na eenzijdige aanrijding Enschede
Een 33-jarige automobilist uit Enschede veroorzaakte zaterdag 23 juli een eenzijdige aanrijding en ging er vervolgens vandoor.

Zaterdag 23 juli omstreeks 02.15 uur zag een oplettende getuige dat een automobilist tegen een lichtmast aan was gereden op de Tubantiasingel in Enschede. Na het bekijken van de schade ging de automobilist er van door met zijn beschadigde auto. Door dat de auto een lekke band voerde raakte het wegdek beschadigd. De man had zijn voertuig op de Boddekampstraat geparkeerd en was er lopend vandoor gegaan. Agenten hebben bij een woning aan de Roerstraat de man opgewacht. De 33-jarige Enschedeër werd aangehouden. De ademanalyse op het bureau wees 0,52 promille uit. De man krijgt een proces-verbaal voor het verlaten van plaats van ongeval. (2011070340)

Twee vrouwen aangehouden voor winkeldiefstal Hengelo
Een 33- en een 44-jarige vrouw, beiden woonachting in Hengelo, werden vrijdag 22 juli aangehouden, omdat zij diverse goederen hadden gestolen uit een winkel in Hengelo.

Vrijdagmiddag 22 juli omstreeks 17.00 uur werden twee vrouwen betrapt tijdens een winkeldiefstal in een winkel aan de Molenstraat in Hengelo. Een van de dievegges wilde er vandoor gaan. Dit werd belet door een omstander. Deze omstander werd nog enkele malen door de dievegge in haar hand gestoken met een sleutel, maar wist de dievegge vast te houden tot de komst van de politie. In de winkel troffen de agenten de tweede dievegge aan. Zij was in het bezit van een geprepareerde tas met daarin enkele kledingstukken van de winkel. Beide dames, een 33- en een 44-jarige vrouw, beiden woonachting in Hengelo, werden aangehouden en zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2011070218)

Twee personen aangehouden voor mishandeling Enschede
Een 22-jarige vrouw en een 41-jarige man, beiden woonachtig in Enschede, werden zaterdag 23 juli aangehouden, omdat zij betrokken waren bij een mishandeling van een 29-jarige man uit Enschede. De politie kreeg omstreeks 00.30 uur melding van een onenigheid bij een woning aan de Esdoornstraat in Enschede. De agenten troffen een 29-jarige gewonde man aan. Hij werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. Een 22-jarige vrouw en een 41-jarige man, beiden woonachtig in Enschede, werden aangehouden voor de mishandeling. De politie onderzoekt de toedracht van de onenigheid. (2011070329)


-----------------------

23 juli 2011