Politie Drenthe

Zaterdag 23 juli 2011

Provincie Drenthe, 23-07-2011

Winkeldieven

EMMEN In Emmen zijn vrijdagmiddag vier mannen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De politie kwam de mannen op het spoor naar aanleiding van een melding. Twee mannen konden worden aangehouden in een winkel aan het Mondriaanplein en twee in de nabijheid van de Hoofdstraat. De mannen in de leeftijd van 25, 27 en twee van 31 jaar uit Ter Apel, werden aangehouden en overgebracht naar het bureau. Zij waren in het bezit van diverse kleding waar de labels nog aan zaten.

VRIES Een 16-jarige jongen uit Assen is vrijdagavond aangehouden in een winkel aan de Asserstraat in Vries. De jongeman werd opgemerkt door het personeel bij het wegnemen van een reep chocolade. De jongen is overgedragen aan de politie. Na het opmaken van een proces-verbaal is hij weer in vrijheid gesteld.

ASSEN De politie heeft vrijdagavond een 29-jarige verdachte van winkeldiefstal opgepakt. De man uit Ede werd herkend in een winkel aan de Kruisstraat in Assen. Hij zou hier op een eerder moment een aantal artikelen hebben weggenomen. De man is door de politie meegenomen naar het bureau en wordt nader verhoord.

HOOGEVEEN Vrijdagmiddag is een 68-jarige vrouw uit Hoogeveen aangehouden wegens winkeldiefstal. De vrouw bevond zich in een winkel aan de Weide in Hoogeveen waar zij oa tijdschriften meenam zonder te betalen. De vrouw werd aangehouden en is door het personeel van de winkel overgedragen aan de politie. Er is proces-verbaal tegen haar opgemaakt.

Politie houdt man aan na vernieling ruit

MEPPEL In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie een 24-jarige man uit Ruinen aangehouden nadat hij van een woning een ruit had vernield. Getuigen konden de verdachte aanwijzen waarop hij werd aangehouden. De man is voor een nader onderzoek ingesloten.

Rijden onder invloed

RHEE De politie heeft in de vroege ochtend van zaterdag een 26-jarige man uit Assen bekeurd voor het rijden onder invloed en het rijden zonder rijbewijs. De man reed op een snorfiets op de Asserstraat in Rhee. Uit de ademanalyse bleek een alcoholgehalte van 250 ug/l.

GLIMMEN De politie heeft zaterdagnacht een 44-jarige automobilist uit Haren aangehouden. De man werd gecontroleerd tijdens een controle op de A28. De man blies een F (fail) waarna hij een ademanalyse moest ondergaan. Hier blies hij 790 ug/l. De man ontving een proces-verbaal en een rijverbod van 5 uur.

ZUIDLAREN De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 18-jarige snorfietser uit Zuidlaren aangehouden. De man reed zonder helm op zijn snorfiets toen de agenten hem tegemoet kwamen. Zij keerden de auto en gingen achter de jongeman aan. Hij ging het fietspad op en kwam ten val op de kruising Stationsweg/Koningsweg. De jongen was niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Op de ademanalyse blies hij 150 ug/l. Hij ontving voor deze feiten een proces-verbaal waarna hij werd heengezonden.

HOOGEVEEN De politie heeft vrijdagavond 2 mannen aangehouden. Na aanleiding van een melding ging de politie naar de Nijstad in Hoogeveen. Dat was een busje uit de bocht gevlogen. De bestuurder (leeftijd en woonplaats nog onbekend) had gedronken en kon geen identificatie tonen. De bijrijder 38 jaar, woonplaats onbekend) kon tevens geen identificatie tonen. Hierop zijn beide mannen aangehouden voor nader onderzoek.

Ongeval in het verkeer

RUINERWOLD Vrijdagavond kwam een 40-jarige scooterrijder ten val op de Haakswold te Ruinerwold. De man verloor de controle over het stuur en kwam ten val. De man was aanspreekbaar maar is uit voorzorg voor controle naar het ziekenhuis in Meppel gebracht.


------------------------------

Brand in Gasteren

Op zaterdag 23 juli heeft de brandweer in de vroege ochtend tegen 3 uur een coniferenbrand geblust aan de Westeinde 24 in Gasteren. Deze brand is de vierde brand in één maand tijd in dit dorp.

Naar aanleiding van de branden is een technisch onderzoek opgestart. Over de oorzaak van de brand kan de politie nog geen mededelingen doen.

Burgemeester Eric van Oosterhout; Ik begrijp dat deze branden de gemoederen van de inwoners in Gasteren bezighouden en deel hun zorgen. We doen er alles aan om helderheid te verkrijgen rondom deze branden. In overleg met de Vereniging Dorpsbelangen Gasteren zullen wij de inwoners van het dorp vandaag via een brief informeren. De politie voert de komende dagen verder sporenonderzoek uit en houdt een buurtonderzoek. Daarnaast zal zij extra surveilleren in het dorp.