Politie Gelderland-Zuid

Wegpiraten rijbewijs kwijt

Nijmegen, 23-07-2011 o Het Verkeershandhavingsteam van Gelderland-Zuid heeft zaterdagnacht op de Graafseweg in Nijmegen twee bestuurders van de weg gehaald die zeer gevaarlijk rijgedrag vertoonden. Van beide bestuurders werd het rijbewijs ingevorderd.

De 25-jarige bestuurder uit Gennep en de 18-jarige bestuurder uit Siebengewald trokken de aandacht van de agenten door hun zeer agressieve manier van rijden. De agenten in de videosurveillanceauto zagen de twee naast elkaar op de Berg en Dalseweg staan voor het rode licht staan. Duidelijk was dat ze bij elkaar hoorden. Toen het verkeerslicht op groen sprong reden beiden met piepende banden weg in de richting van de Oranjesingel. Steeds als er gestopt moest worden gingen ze naast elkaar staan en hadden zij contact met elkaar. Op het Keizer Karelplein reden beide autos meerdere rondjes op het plein terwijl het erg druk was o.a. met veel overstekende mensen en verkeer. Autos en ander verkeer werden links en rechts ingehaald.

Vervolgens reden de beide autos met hoge snelheid de Graafseweg op. Ook daar leverde hun rijgedrag weer gevaarlijke situaties op. Toen zij wederom voor een rood verkeerslicht moesten stoppen zette de agenten hun auto dwars voor de twee autos. De twee bestuurders werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar werd proces-verbaal opgemaakt. Justitie beslist wat er met hun rijbewijs gaat gebeuren. (14)

Laatst gewijzigd 23-07-2011 13:21 | © Regio Gelderland-Zuid |