Politie Midden- en West Brabant

Dronken stappers mishandelen agenten

Made, Oosterhout, 23-07-2011

Een agente (43) van de politie Midden en West Brabant werd in de nacht van vrijdag 22 juli op zaterdag 23 juli2011 mishandeld. Dat gebeurde rond 02.00 uur in de Nieuwstraat in Made. Surveillerende agenten zagen dat een aantal jongeren zich (opzettelijk)in een tuin liet duwen en vallen. Hierdoor ging struiken en planten kapot. Toen de agenten de groep proces-verbaal wilde geven wegens baldadigheid, kwamen er meer jongeren bij staan.
De sfeer sloeg om en werd er plotseling over en weer geduwd en geslagen.
De agente wilde twee personen die aan het vechten waren uit elkaar halen. Een van hen haalde uit naar de agenten en sloeg haar met zijn vuist op haar linkerwang sloeg.
De verdachte werd aangehouden, waartegen hij zich fysiek probeerde te verzetten. Hij was behoorlijk dronken en is in hechtenis genomen. Het bleek te gaan om een 26-jarige man uit Made. De agenten hield een pijnlijke wang over aan het incident en deed aangifte van mishandeling.

OOSTERHOUT: In de Oosterhoutse Klappeijstraat meende een 34-jarige Oosterhouter een agent te moeten slaan. De dronken man vernielde een kunst palmboom en schopte 'voor de lol' nog even tegen de resten. Hij werd daar door agenten op aangesproken. Bovendien kwam er personeel van de horecagelegen waar de kunstboom buiten stond haar beklag over de ontstane schade. De vandaal werd steeds recalcitranter. Toen hij in de gaten kreeg dat hij gearresteerd was, werd hij agressief. Hij pakte bij de ene agent de bril van zijn neus pakte en stompte de ander vol in zijn gelaat. Tegen de reactie (peperspray) was de verdachte niet opgewassen. Na zijn arrestatie is hij in het politiebureau in
verzekering gesteld.
De politie gaat de camerabeelden van de Oosterhoutse centrum gebruiken als bewijsmateriaal tegen de 34-jarige Oosterhouter.

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen, hulpverleners en overheidspersoneel en treedt er streng tegen op. Bij agressie en geweld tegen politieambtenaren staat de politie Midden en West Brabant pal achter haar medewerkers. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Met het openbaar ministerie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen politiemensen en andere personen met een publieke taak altijd wordt verhoogd.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 23-07-2011 14:52 | © Regio Midden en West Brabant |