Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
17 JUNI 2011

Rät N FrikK ANNULEERT OPTREDEN OP PLEIN OPEN
Onenigheid over voorwaarden

Helaas moet het Plein Open festival melden dat Rät N FrikK niet zal optreden op zaterdag 23 juli. De voornaamste reden is dat Rät N FrikK zich niet kan vinden in het voorgestelde tijdstip van optreden om 18.00 uur. De in eerste instantie voorgestelde tijd van 17.00 uur, was niet conform de voorwaarden van Rät N FrikK. De organisatie was bereid om het duo een uur later te programmeren. Desalniettemin was dit niet genoeg voor Rät N FrikK en werd er medegedeeld dat zij genoodzaakt zijn om het optreden te annuleren.

Verbaasd en teleurgesteld
De organisatie van Plein Open, het Haags Pop Centrum, reageert verbaasd en teleurgesteld. Het Plein Open festival heeft altijd als doelstelling talent promoten en een podium aan te bieden. Daarom is er ook veel onbegrip vanuit de organisatie dat zelfs het nieuwe voorgestelde tijdstip de artiest niet tevreden stelt. 'We stellen het tijdschema heel erg zorgvuldig op en het is niet zo dat zij het festival openen. Enkele publiciteituitingen zijn zelfs al in gang gezet. Daarom vinden we het extra jammer, maar het is niet anders. We gaan op zoek naar een vervangende act'. Plein Open hoopt volgende week zal een vervangende act bekend te maken.

Voorlopig Tijdschema Plein Open Spuiplein 23 juli
13:00 Pleen Podium West
13:30 The Consolers Podium Oost
14:00 Groove Embassy Podium West
14:30 DUF Podium Oost
15:00 Moonpilot Podium West
15:30 Meet the Storm Podium Oost
16:00 Buoy Royale Podium West
16:30 ZiRe Podium Oost
17:00 TBA Podium West
17:30 Woot Podium Oost
18:00 Clipslice Podium West
18:30 The Must Haves Podium Oost
19:00 Gardenfest Podium West
19:30 The Tonomats Podium Oost
20:00 Houses Podium West
20:45 Bagga Bownz Podium Oost
21:30 Burma Shave Podium West
22:15 Handsome Poets Podium Oost

Het Plein Open Festival is een initiatief van het Haags Pop Centrum. Plein Open wordt dit jaar mede mogelijk gemaakt door onder andere de Gemeente Den Haag. Daarnaast wordt Plein Open ondersteund door media partner 3VOOR12 Den Haag. Het Plein Open festival is vrij toegankelijk. Naast haar twee podia is er ook een festivalmarkt en een uitgebreide speelplek voor kinderen verzorgd door WBS Evenementen. Na het buitenevenement vindt Plein Binnen plaats op de Grote Markt (PopHotSpot) en in De Vinger in Den Haag. Meer informatie over het festival is te vinden op www.pleinopen.nl.


---