Watersportverbond - KNWV

Nederlandse dames zetten de toon

vrijdag 22 juli 2011

Aan het einde van de eerste dag van het Delta Lloyd Jeugd WK in de Olympische 470 klasse staan de Nederlandse dames Nina Keijzer en Anneloes van Veen op een tweede plek overall in het damesklassement. Groot Brittannië neemt de leiding bij zowel de heren als de dames.

In een stevige bries van gemiddeld 18 knopen, met af en toe in buien uitschieters tot 30 knopen, werden in beide kampioenschappen vandaag twee wedstrijden gezeild.
Er staan voor het evenement dat nog t/m 28 juli duurt, in totaal 15 wedstrijden gepland. Hoewel het nog vroeg is om vooruit te kijken, zetten de Nederlandse dames vandaag de toon.

Vanwege een langslepende blessure van Nina Keijzer hebben Keijzer en Van Veen het grootste gedeelte van afgelopen jaar niet kunnen zeilen. Afgelopen periode werd er door de dames wel getraind, maar nog weinig wedstrijden gevaren.

âWij kunnen nog niet zeggen of wij echt hard gaan, misschien moeten andere teams nog meer wennen aan de lokale omstandigheden. Ook voor ons blijft het IJsselmeer voor Medemblik onvoorspelbaar. In de eerste race zaten wij te lang aan de linkerkant waarbij de wind in ons nadeel draaide. We gingen als zevende om de bovenboei en wisten gedurende de wedstrijd veel in te halen om uiteindelijk samen met de Britse dames met behoorlijk voorsprong op de rest finishen.â zei Keijzer.

Ook gelegenheidsteam Afrodite Kyranakou en Jeske Kisters deden het ook goed met een 5e en een 10e plek, wat hen op een 5e plek brengt in het damesklassement.
Overige Nederlandse dames, Sanne Crum en Lana Keijzer staan 16e van de 32 deelnemende damesteams.

Bij de heren staan Jorick en Rogier Weijers op een 35e plaats uit 60 teams.

Voor zaterdag 23 juli staan net als vandaag twee wedstrijden gepland, waarbij de weersverwachting soortgelijke, zo niet zwaardere
omstandigheden voorspellen.

Over het evenement:
Het evenement wordt georganiseerd door het Watersportverbond, in samenwerking met KZ&RV Hollandia, de International 470 Class
Association en de 470 Klasse Organisatie Nederland.

Het evenement wordt ondersteund door titelsponsor Delta Lloyd, het Watersportverbond, Gaastra, het Ministerie van VWS, de Provincie Noord-Holland en de Gemeente Medemblik.

Meer informatie op de evenement web site: www.470juniorworlds2011.org

Foto's: Thom Touw