KNHS

Vier amazones verdelen dik twee ton

23 juli 2011


CHANTILLY (KNHS) - In het iets ten noorden van Parijs gelegen Chantilly werd de zevende wedstrijd in het kader van de Global Champions Tour verreden. Voor de tweede maal dit seizoen ging de zege naar Edwina Alexander, de Australische partner van de geestelijke vader van deze competitie, Jan Tops. Harrie Smolders (Hooge Mierde) en Leopold van Asten (Duizel) drongen met resp. Regina Z en VDL Groep Santana B door tot de tweede manche, maar wisten zich niet voor de barrage te plaatsen. Beiden maakten in de eerste manche een springfout en eindigden als zevende en tiende.

Zes combinaties wisten in de eerste manche foutloos te blijven en drie combinaties proefden het zuur om in het basisparcours één strafpunt op te lopen wegens het overschrijden van de toegestane tijd. Opvallend was dat ruim eenderde van de deelnemers in het basisparcours strafpunten opliep voor het overschrijden van de tijd. "De tijd stond in het basisparcours inderdaad krap, maar aan de andere kant stond het parcours niet overdreven hoog. Het heeft hier veel geregend en ik denk dat de bodem zeker een rol speelde in de zwaarte van de wedstrijd. Mede vanwege die zware bodem stonden bijvoorbeeld de oxers niet hoog, maar ze waren wel allemaal parallel gebouwd", aldus Harrie Smolders, die reeds op de tweede hindernis van het basisparcours een springfout moest accepteren.
Leopold van Asten noteerde op de oxer - het eerste gedeelte van een dubbelsprong die gebouwd stond na de sloot - een fout doordat zijn paard net de achterste paal met zijn achterbenen aantikte. Gerco Schröder (Tubbergen), die met Eurocommerce New Orleans naar Chantilly was gekomen, noteerde twee springfouten en eindigde als 29ste, terwijl Marc Houtzager (Rouveen), die in deze wedstrijd Sterrehof's Voltaire had gezadeld, met drie springfouten als 35ste eindigde.

Uiteindelijk bleven drie combinaties over beide manches foutloos. Dat waren Edwina Alexander met Cevo Itot du Château, de Portugese Luciana Diniz met Lennox en de Française Pénélope Leprevost met Mylord Carthago. Op dat moment was de Amerikaanse Laura Kraut al zeker van de vierde plek en 22.800 euro, want zij had de eerste twee manches met Cedric afgesloten met één strafpunt. In de barrage was Alexander de snelste, goed voor 91.200 euro, voor Diniz, die daarmee 59.850 euro verdiende, terwijl Leprevost met de derde plek en 37.050 euro naar huis ging.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: www.jumping-chantilly.com

Uitslag Global Champions Tour (1.60m):


1) Edwina Alexander (Aus) - Cevo Itot du Château - 0 / 0 - 41.88
2) Luciana Diniz (Por) - Lennox - 0 / 0 - 41.91
3) Pénélope Leprevost (Fra) - Mylord Carthago - 0 / 0 - 44.16
7) Harrie Smolders (Hooge Mierde) - Regina Z - 4 / 0
10) Leopold van Asten (Duizel) - VDL Groep Santana B (Mr.Blue x H.Almé Z) - 4 / 0
29) Gerco Schröder (Tubbergen) - Eurocommerce New Orleans - 8
35) Marc Houtzager (Rouveen) - Sterrehof's Voltaire (Now Or Never M x Accord II) - 12

Foto Harrie Smolders en Regina Z door: www.melissen.net