Nieuw-Vlaamse Alliantie



Jong N-VA solidair met Noorse Jongsocialisten

klok 23 juli 2011

Jong N-VA veroordeelt ten stelligste de politieke moord in Noorwegen. Jong N-VA leeft mee met de Noorse Jongsocialisten en alle politieke jongerenorganisaties die op basis van hun eigen achtergrond de samenleving wensen te verbeteren in de toekomst.

Alle Jong N-VA'ers, die zich momenteel zelf op ZomerTreffen bevinden, waren met verstomming geslagen toen zij het nieuws van de bomaanslag en de moord van een gevaarlijke gek op het zomerkamp van de Noorse socialistische jongeren vernamen.

Jong N-VA voorzitter Kim Van Cauteren en Jong N-VA parlementslid Peter Dedecker veroordelen deze daad ten stelligste: "Jongeren moeten ongehinderd aan politiek kunnen doen. Deze laffe daad is een regelrechte aanslag op een generatie van jong-volwassenen die hun idealen wensen na te streven. Het opzet van politiek is namelijk een vreedzaam debat te kunnen houden tussen gelijken."

Voor Jong N-VA moeten conflicten ten allen tijde met woorden kunnen uitgesproken worden, niet met geweld. Wij leven dan ook mee met de Noorse Jongsocialisten en alle politieke jongerenorganisaties die op basis van hun eigen achtergrond de samenleving wensen te verbeteren in de toekomst.

Auteur(s): Kim Van Cauteren, Voorzitster Jong N-VA Peter Dedecker, Kamerlid Contactinfo:

Kim Van Cauteren, kim.vancauteren@n-va.be Peter Dedecker, peter.dedecker@n-va.be