Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Den Haag, 9 juni 2011

PLEIN OPEN MAAKT BINNENPROGRAMMA BEKEND
Met optredens van Vuigtuig, The Dawn Patrol, The Red 17, Dahl, D'agga Dagga, Slyder en Schmerzlabor

Plein Binnen gaat inmiddels hand in hand met Plein Open. Nadat het muziekgeweld is afgelopen op het Spuiplein in Den Haag, zal het festival zich verplaatsen naar de horecagelegenheden op de Grote Markt en naar Cafe de Vinger. Voor de echte diehards zullen verschillende artiesten optreden tot in de late avonduren. De officiële afterparty van Plein Open zal op zaterdag 23 juli vanaf 23:00 uur plaatsvinden. Massaal trekt het publiek van het Spuiplein het binnenfestival en is ieder jaar ook een groot succes. Ook op Plein Binnen presenteert het festival trots de beste Haagse acts en bands: Vuigtuig, The Dawn Patrol, The Red 17, Dahl, Slyder, Schmerzlabor en D'agga Dagga.

Vuigtuig: Nederlandstalige rock 'n' roll waar de dramatiek vet vanaf druipt. Sinds 2009 bestoken deze vijf heren de Nederlandse poppodia met hun obscure chansons. Onlangs zijn de heren tweede geworden bij de Haagse Beachbattle en beginnen binnenkort aan een nieuwe studiosessie. The Dawn Patrol laat horen dat surfmuziek tijdloos is en in het geheel niet gebonden aan leeftijd. Van mediterrane melodieën tot stevige surf rock, de band speelt het met passie! The Dawn Patrol speelt bekende en minder bekende instrumentale songs uit de 50's & 60's. The Red 17 speelde de eerste show op 17 december 2009, de dag dat de naam van de band officieel wordt. Na het winnen van Nederlands prestigieuze Rob Acda Award openen de jongens Bevrijdingspop Haarlem. In het voorjaar van 2011 is de single 'Move On' uitgebracht. Met energieke poprock probeert de band het grote publiek te betrekken bij dat unieke The Red 17 gevoel: veel energie, passie en euforie. Dahl staat voor vurige, melodische powerpop met een rauwe omlijsting. Dahl beschikt over een krachtige ritmesectie, temperamentvolle gitaarpartijen en bezielde zang. Dahl is universeel, kort, krachtig en classy. Slyder noemt het "Haagse Kruitrock". Het muzikale antwoord op Jackson Pollock. Geen songs, geen afspraken, geen schema's, toonsoorten, rifs of ritmes, maar pure improvisatie Slopende drones, sussende intermezzo's, tintelende breaks en explosieve apotheoses. Panzerkreuz Records presenteert u: Schmerzlabor aka Guy Tavares, sinds 1990 uw favoriete lokale hebreeuwse Space Cowb oy. Zanger en drummer in verschillende bands sinds 1985: o.a. Orange Sunshine, Johnny Cohen en de New Age Nazi's en Unit Moebius. D'agga Dagga: drie DJ's die verbonden zijn door een wederzijdse liefde van wat zij beschouwen als World Ghetto Beats. Berucht voor het vernielen van dansvloeren, schuddende billen en rondvliegende kleren.

Het Plein Open Festival is een initiatief van het Haags Pop Centrum. Plein Open wordt dit jaar mede mogelijk gemaakt door onder andere de Gemeente Den Haag. Daarnaast wordt Plein Open ondersteund door media partner 3VOOR12 Den Haag. Het Plein Open festival is vrij toegankelijk. Naast haar twee podia is er ook een festivalmarkt en een uitgebreide speelplek voor kinderen verzorgd door WBS Evenementen. Na het buitenevenement vindt Plein Binnen plaats op de Grote Markt (PopHotSpot) in Den Haag. Meer informatie over het festival is te vinden op www.pleinopen.nl.